Czy możliwe byłoby zasterowanie klimatyzacją LG
-
przemekbial
- Been thanked: 1 time
Hej. Posiadam klimatyzację LG kanałówkę, która aktualnie jest sterowana za pomocą sterownika na ścianie, nie ma pilota. Czy można by to rozwiązać np. termostatem, wpiąć się między centralę, a sterownik? Wrzucam zdjęcia dla lepszego zrozumienia aktualnej instalacji.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
myszektbg
Patrząc na te zdjęcia, wydaje mii się że komunikacja pomiędzy panelem a jednostką jest cyfrowo. Wg mnie będzie problem z obsługą. Można się pokusić o ingerencję w panel i ewentualną obsługę przycisku on/off. Jeżeli to by zadziałało to można się pokusić o termostat Supli ale tylko w ograniczonych możliwościach.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Nie podałeś modelu Więc ciężko się wypowiadać. Musisz przeczesać dokumentację czy jest na przykład opcja wpięcia się z czujnikiem otwarcia okna jeżeli jest to Możesz zastosować termostat suplowy
YoMan
-
dawidd
- Been thanked: 1 time
Możesz zrobić 2 lub więcej przekaźników z rezystorami i wpiąć je w czujnik temperatury. Przekaźnikami sterować z aplikacji. Przekaźnik który np ma rezystor 10 kom zwierający czujnik temp w jw wymusi większy wydatek klimy, Rezystor np 2 kom spowoduje wyłączenie bo jednostka odczyta że została osiągnięta temperatura itd im więcej przekaźników z rezystorami tym większa możliwość sterowania. Tu przydała by się obsługą rezystora cyfrowego tak żeby z aplikacji można było zmieniać jego wartość i wtedy mógłbyś sterować temperatura w dowolnym zakresie, ale chyba nic takiego się w supli jeszcze nie pojawiło