Aplikacja inaczej renderuje czcionki z temperaturą dla różnych kafelków

mmiikk
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Aplikacja inaczej renderuje czcionki z temperaturą dla kafelków z podwójnym wskazaniem (temperatura i wilgotność) jak z pojedynczym (tylko temperatura), pokazuje na zrzucie ekranum wg mnie poprawnie jest na tym z podwójnym wskazaniem. We wcześniejszych wersjach aplikacji czcionki te były ze sobą zgodne.
  • wersja aplikacji 24.07.1
  • w androidzie jest wybrana powiększona i pogrubiona czcionka
  • kafelki w aplikacji są ustawione na średnie
Image
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Sprawdzę, dzięki za info. :)
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Nie potwierdzam takiego objawu. Galaxy S22.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

mmiikk wrote: Fri Jul 12, 2024 10:12 am Aplikacja inaczej renderuje czcionki z temperaturą dla kafelków z podwójnym wskazaniem (temperatura i wilgotność) jak z pojedynczym (tylko temperatura), pokazuje na zrzucie ekranum wg mnie poprawnie jest na tym z podwójnym wskazaniem. We wcześniejszych wersjach aplikacji czcionki te były ze sobą zgodne.
Coś więcej o telefonie bym potrzebował się dowiedzieć, co to za telefon i jaka wersja Androida? Sprawdziłem na moim Google Pixel i na emulatorze i wygląda ok. Dlatego podejrzewam, że to może być coś specyficznego dla danego modelu.
Lucas

U mnie, jak się wpatrzy też widać różnicę na Galaxy S21 Ultra, ale nie tak drastycznie jak w pierwszym poście. Aplikacja 24.07.01, Android 14, One UI 6.1
Screenshot_20240716_125539_SUPLA.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mmiikk
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

mipolansk wrote: Mon Jul 15, 2024 1:41 pm
mmiikk wrote: Fri Jul 12, 2024 10:12 am Aplikacja inaczej renderuje czcionki z temperaturą dla kafelków z podwójnym wskazaniem (temperatura i wilgotność) jak z pojedynczym (tylko temperatura), pokazuje na zrzucie ekranu wg mnie poprawnie jest na tym z podwójnym wskazaniem. We wcześniejszych wersjach aplikacji czcionki te były ze sobą zgodne.
Coś więcej o telefonie bym potrzebował się dowiedzieć, co to za telefon i jaka wersja Androida? Sprawdziłem na moim Google Pixel i na emulatorze i wygląda ok. Dlatego podejrzewam, że to może być coś specyficznego dla danego modelu.
u mnie to widać na dwóch urządzeniach,
bardzo na Samsung Galaxy s10 android 12, rozmiar czcionki: 6 na 8 gdzie standardowe ustawieni było 4 , pogrubienie czcionki: włączone

mniej na teclast p80 android 10 rozmiar czcionki: Duża

zwyczajnie czcionki na tych kafelkach nie są takie same

Return to “Android”