zwiększenie czasu życia sesji

grzecho83

Witam, mam supla-cloud na raspberry, jak zmienić czas po którym mnie wyloguje z panelu?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

SUPLA.... Nareszcie w domu.
grzecho83

Nie mogę znaleźć tego pliku, dopiero zaczynam z linuxem, mogę prosić o dokładniejszą instrukcję ?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Jak instalację posiadasz ? Jeśli dockerową to bez zbudowania własnego kontanera nie zmienisz tego.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

pzygmunt wrote: Sat Jul 20, 2024 5:20 pm Jak instalację posiadasz ? Jeśli dockerową to bez zbudowania własnego kontanera nie zmienisz tego.
Kolega ma instancję dockerową, kojarzę nick bo podpowiadałem przy uruchamianiu ;)
grzecho83 wrote: Sat Jul 20, 2024 9:44 am Witam, mam supla-cloud na raspberry, jak zmienić czas po którym mnie wyloguje z panelu?
Po co chcesz to zmieniać? 20min wystarcza spokojnie na przeklinanie wszystkiego. Przed upływem wyskakuje okno z możliwością przedłużenia sesji na kolejne 20min. Jak nie widzisles tego okna, to znaczy, że byłeś w innej karcie przeglądarki i robiłeś coś innego. Zapisz sobie dane logowania w przeglądarce i ta będzie Ci wypełniać dane do logowania, czy to na początku czy przy przedłużaniu sesji.

Co do rozwiązania zaproponowanego przez @pzygmunt, to jest to grubszy temat, nie dla początkujących.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
grzecho83

ok więc zostawię jak jest.
Miałem w planie monitorować stan pracy maszyny na ekranie komputera, przez co chciałem mieć nielimitowany czas. Ale teraz widzę że do tego to są linki bezpośrednie i one nie wymagają logowania.
Dzięki wielkie za pomoc.

Return to “Pomoc”