Dzień Dobry,
Pytanie odnośnie mSLW- 02, znającym się na temacie z góry dziękuję za odpowiedź.
A więc do rzeczy, posiadam czujkę ruchu MCR-09, która załącza zasilacz 24V a ten taśmę LED i teraz chcę wprowadzić między zasilaczem a taśmą LED ściemniacz mSLW 02, którego przeznaczeniem ma być tylko ustawienie odpowiedniego natężania światła LED ( raz i po sprawie bo obecne 100% jest za jasne). Moje pytanie brzmi czy to będzie działać jak do tej pory, czyli światło załącza/wyłącza czujka po wykryciu ruchu a światło świeci z mniejszym natężeniem, po prostu wydaje mi się żeby to tak działało to mSLW-02 cały czas musi być pod napięciem i tego nie jestem pewien czy tak będzie?
mSLW02
-
Czujkę wpinasz w wejście SLW i ustawiasz je jako "MOTION SENSOR".
Zasilacz zasilasz na stałe, a jego wyjście podłączasz pod SLW.
Czy jasność chcesz zmieniać czy to ma być stała wartość. Jeśli stała to może warto zastosować jakieś inne rozwiązanie w postaci potencjometru ?
Zasilacz zasilasz na stałe, a jego wyjście podłączasz pod SLW.
Czy jasność chcesz zmieniać czy to ma być stała wartość. Jeśli stała to może warto zastosować jakieś inne rozwiązanie w postaci potencjometru ?
-
Raczej stała ustawiona jednorazowo, więc potencjometr będzie ok, ale zasilacz jest zwykly 15W/24V (nieściemnilany) wiec to chyba nie zadziała? a jezeli zadziała to proszę o podpowiedź jaki potencjometr (moc Led to 8W zasilane na 24V) i jak to wpleść w wczesniej opisany układ?
-