Nieprawidłowa historia pomiarów zużycia energii

krycha88
Been thanked: 5 times

Proponuję na początek zebrać historię pozostałych parametrów i zobaczyć czy problem dla nich również występuje.
https://gui-generic-builder.supla.io/
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Ja tylko dam znać, że z mojej strony nie mam obecnie czasu na ten temat. Ale jeśli ktoś chce coś poprawić po stronei supla-device, to PR przejrzę i zaakceptuję, jeśli będzie tam wszystko ok. Chyba, że zmiany gdzie indziej, to już poza mną zupełnie ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
krycha88
Been thanked: 5 times

Ja jedynie bym mógł zrobić zabezpieczenie o który wspominałem dla wartości przechowywanych po stronie cloud. Więc ta łatke bym widział po stronie GG.
https://gui-generic-builder.supla.io/
extrememario

krycha88 wrote: Tue Jul 02, 2024 12:11 pm Ja jedynie bym mógł zrobić zabezpieczenie o który wspominałem dla wartości przechowywanych po stronie cloud. Więc ta łatke bym widział po stronie GG.
Dzięki krycha88 i pozostałym zaangażowanym, jak będzie ready to daj znać i będę testował :)
extrememario

extrememario wrote: Tue Jul 02, 2024 1:46 pm
krycha88 wrote: Tue Jul 02, 2024 12:11 pm Ja jedynie bym mógł zrobić zabezpieczenie o który wspominałem dla wartości przechowywanych po stronie cloud. Więc ta łatke bym widział po stronie GG.
Dzięki krycha88 i pozostałym zaangażowanym, jak będzie ready to daj znać i będę testował :)
krycha88 czy udało się coś z tematem ruszyć?
extrememario

Ja nie wiem czy tylko u mnie takie są problemy.... teraz np licznik sonoff R3 orgin 16A z wgraną supla GG
Dłuższy czas był wyłączony i przy odzyskaniu połączenia taki pik :(
Co to się może dziać?
Image
Image
Image
klew

extrememario wrote: Tue Jul 30, 2024 9:50 am Ja nie wiem czy tylko u mnie takie są problemy.... teraz np licznik sonoff R3 orgin 16A z wgraną supla GG
Dłuższy czas był wyłączony i przy odzyskaniu połączenia taki pik :(
Co to się może dziać?
Image
Image
Image
Jest jakiś problem po stronie urządzenia.
extrememario

Wychodzi na to że to kolejne urządzenie które ma problem z takimi odczytami. To co najmniej dziwne.
klew

extrememario wrote: Tue Jul 30, 2024 2:02 pm Wychodzi na to że to kolejne urządzenie które ma problem z takimi odczytami. To co najmniej dziwne.
Przez problem po stronie urządzenia nie miałem na myśli sprzętu, tylko soft+sprzęt.
simlook

Cześć,
po operacji przeniesienia bazy na nowy serwer (operacja backup/restore), pojawiły się w roku 2021 bardzo duże piki, które powodują słaba możliwość porównania lat i miesięcy w apce. Próbowałem usunąć rekordy z tych 10 dni z tabeli supla_em_power_active_log, plus restart supli ale nadal były widoczne. Czy coś gdzieś jeszcze powinienem usunąć? Czy jest możliwe usunięcie pomiarów z kilku dni?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Pomoc”