Problem po aktualizacji SRW-03
-
Aqu
Dzień dobry, po aktualizacji Zamel SRW-03 (3 kanałowy sterownik rolet) totalnie zepsuły się kanały. Przykładowo mam łazienka, telewizyjny balkon i telewizyjny małe. Chcąc zamknąć żaluzję w łazience, zamykam telewizyjny balkon, telewizyjny balkon naciskając w dół, otwiera żaluzję łazienki. Naciskając otwieranie telewizyjny balkon, zamyka telewizyjny małe. Telewizyjny małe naciskając w dół, otwiera telewizyjny małe, naciskając w górę, otwiera telewizyjny balkon. Poprzednia wersja oprogramowania to 2.7.2, obecna która popsuła jak ww. to 2.8.61. Kable nie były ruszane. Co można zrobić? Mam usunąć urządzenie i jeszcze raz je dodać? Niestety identyczna sytuacja na drugim urządzeniu SRW-03 z salonu i sypialni. Na razie chyba nie będę nic ruszał. Pozostałe urządzenia (SRW-01 i SBW-01) po aktualizacji działają poprawnie. Jeszcze chciałbym zapytać jak można zaktualizować moduł InCan? Zakupiony od użytkownika Espablo.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Przejrzałem zmiany w kodzie i przypisanie kanałów do przekaźników się nie zmieniało.
Sprawdziłem też na swoim egzemplarzu SRW-03 i (niestety) u mnie działa poprawnie.
Sprawdź na urządzeniu, czy gdy sterujesz roletami, to zapalają się prawidłowe diody.
Sprawdziłem też na swoim egzemplarzu SRW-03 i (niestety) u mnie działa poprawnie.
Sprawdź na urządzeniu, czy gdy sterujesz roletami, to zapalają się prawidłowe diody.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Aqu
Najprawdopodobniej zmieniły się kanały, stąd tak wielkie zamieszanie. Lepiej jakbym usunął urządzenie i jeszcze raz dodał, czy po prostu pozamieniać przewody do poszczególnych żaluzji? Niestety przy próbie usunięcia urządzenia miałem ostrzeżenie, że usuną się także harmonogramy i grupy z których korzysta. Stąd bardziej optuję, z racji mniejszej uciążliwości (przynajmniej dla mnie), przy zmianie przewodów rolet między kanałami.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Tam nie miało prawa się nic samo przestawić.Aqu wrote: Wed Jul 31, 2024 10:23 am Najprawdopodobniej zmieniły się kanały, stąd tak wielkie zamieszanie. Lepiej jakbym usunął urządzenie i jeszcze raz dodał, czy po prostu pozamieniać przewody do poszczególnych żaluzji? Niestety przy próbie usunięcia urządzenia miałem ostrzeżenie, że usuną się także harmonogramy i grupy z których korzysta. Stąd bardziej optuję, z racji mniejszej uciążliwości (przynajmniej dla mnie), przy zmianie przewodów rolet między kanałami.
Sprawdź proszę to, o czym pisałem w poprzednim poście.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Aqu
Patrzyłem i zapalają się koło siebie, czyli niby poprawnie. A macie może możliwość sprawdzenia na waszych SRW-03 oprogramowanie w wersji 2.7.2, zaprogramowanie kanałów i przejście na najnowszą wersję czy coś podobnego się zdarzy? Bo to nie może być niestety przypadek, skoro na dwóch egzemplarzach zdarzyło się identycznie to samo po aktualizacji
.
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Kiedy kupowałeś to urządzenie. Przypominam sobie, że kiedyś faktycznie była zmiana kolejności kanałów, ale to było na samym początku produkcji.Aqu wrote: Wed Jul 31, 2024 10:58 am Patrzyłem i zapalają się koło siebie, czyli niby poprawnie. A macie może możliwość sprawdzenia na waszych SRW-03 oprogramowanie w wersji 2.7.2, zaprogramowanie kanałów i przejście na najnowszą wersję czy coś podobnego się zdarzy? Bo to nie może być niestety przypadek, skoro na dwóch egzemplarzach zdarzyło się identycznie to samo po aktualizacji.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
Aqu
Według cloud widzę rejestrację w grudniu 2019r. Nie pamiętam jednak kiedy było kupowane, chyba długo nie leżało. Ewentualnie mogło też na magazynie sklepu leżeć i zostać wysłane z początku produkcji, to był jakiś elektryczny internetowy. Czyli po prostu sprawdzić który kanał obecnie podaje prąd przy trzymaniu w aplikacji góra i potem dół i podpiąć na nowo, tak?Mirosław F. wrote: Wed Jul 31, 2024 11:32 amKiedy kupowałeś to urządzenie. Przypominam sobie, że kiedyś faktycznie była zmiana kolejności kanałów, ale to było na samym początku produkcji.Aqu wrote: Wed Jul 31, 2024 10:58 am Patrzyłem i zapalają się koło siebie, czyli niby poprawnie. A macie może możliwość sprawdzenia na waszych SRW-03 oprogramowanie w wersji 2.7.2, zaprogramowanie kanałów i przejście na najnowszą wersję czy coś podobnego się zdarzy? Bo to nie może być niestety przypadek, skoro na dwóch egzemplarzach zdarzyło się identycznie to samo po aktualizacji.