Problem po aktualizacji SRW-03

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Zamel może Ci wymienić te SRW na nowe, tylko wtedy będziesz musiał stare usunąć z Clouda, ustawić wszystko od nowa.
Możesz też przełączyć przewody zgodnie z tym jak one aktualnie pracują i to powinno dobrze działać.
Mogę też jutro przesłać rozpiskę jak to podłączyć
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Aqu

Chętnie zobaczę schemat przed przekładaniem przewodów.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Aqu wrote: Thu Aug 01, 2024 11:15 am Chętnie zobaczę schemat przed przekładaniem przewodów.
Powinieneś przełączyć przewody w następujący sposób:

Code: Select all

1 -> 3
2 -> 1
3 -> 2
4 -> 5
5 -> 6
6 -> 4
Czyli ten, co obecnie wchodzi w pierwszy zacisk od góry, dać na trzeci itd.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Aqu

Niestety totalnie się nie zgadzało, wykonałem według schematu i nadal było totalnie rozwalone sterowanie. Musiałem wszystkie przewody wypiąć i parować metodą organoleptyczną, czyli wpinając pary konkretnej żaluzji trzymając przycisk w dół i w górę, sprawdzając czy prawidłowo zwija/rozwija. Obecnie w obu egzemplarzach już przełożyłem wszystkie 6 żaluzji i działa poprawnie.
A tak z ciekawości, mogę mieć jakieś nietypowe te egzemplarze, skoro nawet po wykonaniu instrukcji zamiany nie pasowało działanie?

BTW: moduł InCan użytkownika Espablo (skonfigurowany do obsługi żaluzji) mogę zaktualizować (i jak?), czy raczej będą problemy? Obecnie mam na nim wersję 2.7.2, często niestety gubi zasięg Wi-Fi i zamiast zamknąć do zadanego np. 70%, zamyka na 100%, przy tym tracąc na tą chwilę kontrolę nad nim. Z żadnym SRW-01 czy SRW-03 nie mam podobnego problemu, stąd myślę czy aktualizacja jest możliwa i czy rozwiąże ten problem.

Return to “ZAMEL SRW-03”