Aplikacja IOS vs Android (błędne działanie w android) - sterowanie roletami

sixkiller

Cześć, jestem zalogowany na urządzeniach z android i z ios. Mam problem z aplikacją na android i jednym urządzeniem. Problem jest następujący:
- dwa sterowniki rolet, w dwóch różnych sieciach (różnych adresacjach lokalnych) w jednym koncie.
- na ios wszystko jest ok, nazwy obydwu urządzeń, numery kanałów
- na android nie jest ok - nazwy urządzeń są poprawne, jednak po wciśnięciu „i” obydwa urządzenia identyfikują się z tym samym kanałem i sterują tą samą roletą.
Usunięcie pamięci aplikacji w android, przeinstalowanie aplikacji nie rozwiązują problemu - jakiś pomysł na rozwiązanie?
pzygmunt

Które wersje aplikacji ?
Prześlij zrzuty ekranu.
sixkiller

IOS zgodnie ze zrzutami poniżej urządzenia Roleta sypialnia Donata i Roleta Maks - tutaj wszystko działa ok
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
sixkiller

Android - pod Roleta Maks linkuje się Roleta sypialnia Donata (i tak też działa). W Androidzie nie mam jak sterować urządzeniem Roleta Maks...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mipolansk

sixkiller wrote: Thu Aug 01, 2024 7:49 pm Android - pod Roleta Maks linkuje się Roleta sypialnia Donata (i tak też działa). W Androidzie nie mam jak sterować urządzeniem Roleta Maks...
A jak klikniesz na "Roleta Maks" i otworzą się detale to co widać?
sixkiller

Tak jak wyżej na zrzucie, klikam Roleta Maks, pojawiają się szczegóły Roleta sypialnia Donata, przyciski przy Roleta Maks też sterują drugą roletą. Na IOS jest ok.
klew

sixkiller wrote: Fri Aug 02, 2024 8:23 am Tak jak wyżej na zrzucie, klikam Roleta Maks, pojawiają się szczegóły Roleta sypialnia Donata, przyciski przy Roleta Maks też sterują drugą roletą. Na IOS jest ok.
Na zrzutach widać to co jest po kliknięciu w (i). Pytanie dotyczyło tego, co widać po wejściu "w detele" rolety, czyli o to okno z rysunkiem rolety i przyciskami.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
mipolansk

sixkiller wrote: Fri Aug 02, 2024 8:23 am Tak jak wyżej na zrzucie, klikam Roleta Maks, pojawiają się szczegóły Roleta sypialnia Donata, przyciski przy Roleta Maks też sterują drugą roletą. Na IOS jest ok.
Jeszcze tak dla pewności - możemy sterować roletą bezpośrednio z listy (przesuwając kafelek w bok), albo możemy otworzyć detale rolety i wtedy mamy trochę więcej możliwości:
Screenshot 2024-08-02 at 10.33.33.png
Moje pytanie było odnośnie tych detali, więc wspomniany zrzut tego jednak nie pokazuje, ale możliwe, że to był taki skrót myślowy :) ciekawi mnie czy w detalach też się wyświetla nieprawidłowa nazwa i sterowanie działa nieprawidłowo.
Lector

A pobierz tą wersję apki https://forum.supla.org/viewtopic.php?p=183089#p183089

Też mi się pojawiał inny opis rolety (po wejście w widok okna).

Nie sprawdzałem jaką roleta bym sterował.

Teraz jest ok, przynajmniej nie zauważyłem problemu

https://youtube.com/shorts/jIG3M0Ajl-k? ... wyWNxx56XW
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
mipolansk

Lector wrote: Fri Aug 02, 2024 9:02 am A pobierz tą wersję apki https://forum.supla.org/viewtopic.php?p=183089#p183089
Patrząc po zrzutach, to w wersji 24.07.04 są już zawarte te zmiany, które naprawiały ten problem.

Return to “Ogólna dyskusja”