Witam
Chciałem zapytać czy taki przełącznik Smoove Uno IB+ zadział z mSRW,
https://mirola.pl/wp-content/uploads/20 ... -PL-HU.pdf
Przełącznik Somfy Smoove Uno IB+
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Będzie współpracowało z mSRW-01
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
-
Czyli on nie ma żadnych pomiarów prądy daje tylko L na wyjściu ?
Ustawiamy mSRW na bistabilny ?
-
Aby to działało, to wyjścia "silnikowe" góra/dół z przycisku podłączasz na wejścia mSRW-01 i ustawiasz te wejścia jako bistabilny.
Pomiar prądu robi mSRW, aby ustawić czasy otwierania i zamykania.
Wg instrukcji tego przycisku, tam można podłączyć osobny system, sterowanie centralne, ustawić czasy otwierania/zamykania, ustawić komfortową pozyjcę i jeszcze kilka innych rzeczy. Te wszystkie rzeczy nie będą działać razem z innym sterownikiem od rolet (czy to mSRW, SRW, czy jakikolwiek inny nie-Suplowy).
Nie wiem też czy przycisk nie będzie generował czasem nieoczekiwanych zachowań. Np. przyciskiem otwieramy całkowicie roletę. Potem z Supli apką zamykamy roletę. Sterownik w przycisku "nie wie", że roleta się zamknęła, więc przycisk fizyczny "otwórz" może nie zadziałać. Z instrukcji nie wynika jak dokładnie ten przycisk się zachowa.
Pomiar prądu robi mSRW, aby ustawić czasy otwierania i zamykania.
Wg instrukcji tego przycisku, tam można podłączyć osobny system, sterowanie centralne, ustawić czasy otwierania/zamykania, ustawić komfortową pozyjcę i jeszcze kilka innych rzeczy. Te wszystkie rzeczy nie będą działać razem z innym sterownikiem od rolet (czy to mSRW, SRW, czy jakikolwiek inny nie-Suplowy).
Nie wiem też czy przycisk nie będzie generował czasem nieoczekiwanych zachowań. Np. przyciskiem otwieramy całkowicie roletę. Potem z Supli apką zamykamy roletę. Sterownik w przycisku "nie wie", że roleta się zamknęła, więc przycisk fizyczny "otwórz" może nie zadziałać. Z instrukcji nie wynika jak dokładnie ten przycisk się zachowa.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Dzięki za odpowiedź
Ogólnie poleciłem mSRW i się okazało że na normalnym przełączniku działa po podłączeniu tego się spalił mSRW . Tylko ja tego nie podłączałem znam z opowiadania . I chciałem wyjaśnić czy może ten przełącznik sieje jakieś sygnały , też patrzyłem na instrukcje i wywnioskowałem że może być podłączony tyle że jako bistabilny .
Ogólnie poleciłem mSRW i się okazało że na normalnym przełączniku działa po podłączeniu tego się spalił mSRW . Tylko ja tego nie podłączałem znam z opowiadania . I chciałem wyjaśnić czy może ten przełącznik sieje jakieś sygnały , też patrzyłem na instrukcje i wywnioskowałem że może być podłączony tyle że jako bistabilny .
Last edited by LukiSpajder on Tue Aug 06, 2024 1:18 pm, edited 1 time in total.
-
Coś zostało niewłaściwie podłączone.
-
Raczej podłączenie tego przycisku nie powinno być powodem uszkodzenia mSRW. Na wyjściach tego przycisku pojawi się L i jeżeli podłączysz to pod wejścia sterownika to nic się nie stanie. Raczej stawiam, że ktoś źle podłączył.LukiSpajder wrote: Tue Aug 06, 2024 7:44 am Dzięki za odpowiedź
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
ul. Zielona 27
-
Ok to dzięki za informację , to też tak odczytałem tą instrukcję i to tych samych wniosków że się da , nie mam fizycznie tego przełącznika tak więc nic nie jestem w stanie sprawdzić .
Poleciłem Suple że to taki wspaniały i rewelacyjny system sterowania
A tu zonk nie dał rady aż nie wierzyłem i dlatego chciałem drążyć temat aby to wyjaśnić .
Dam znać jak się to skończyło
Poleciłem Suple że to taki wspaniały i rewelacyjny system sterowania
A tu zonk nie dał rady aż nie wierzyłem i dlatego chciałem drążyć temat aby to wyjaśnić .
Dam znać jak się to skończyło