Hej.
Potrzebuję odczytać przez API ostatnią przesłaną wartość liczbową na serwer Supla. W grę nie wchodzi odczyt poprzez link bezpośredni, bo bym musiał tych linków utworzyć 50 (docelowo odczyt jednorazowy z 50 urządzeń po restarcie procesora).
Ma ktoś jakiś przykład odczytu poprzez API z jednego kanału?
Odczyt wartosci kanału przez API z serwera SUPLA
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Nie odpowiem na pytanie, bo nie wiem 
Ale może prościej byłoby się pod MQTT podłączyć? Odpalasz klienta, podłączasz się pod broker MQTT Supli, czytasz wszytkie interesujące Cię topici i się rozłączasz.
API ma limitowaną ilość zapytań, a po MQTT nie ma ograniczeń.
Ale może prościej byłoby się pod MQTT podłączyć? Odpalasz klienta, podłączasz się pod broker MQTT Supli, czytasz wszytkie interesujące Cię topici i się rozłączasz.
API ma limitowaną ilość zapytań, a po MQTT nie ma ograniczeń.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
ESP się przy tym zajedzie ;P
Choć w sumie nie wiem jak to odpytywanie po API działa, ale jeśli każde jest osobnym połączeniem szyfrowanym, to nawiązanie jednego połączenia zajmuje około 3 s. Jak będziesz chciał tak indywidualnie 50 zapytań zrobić, to urządzenie będzie prawie 3 min nad tym zadaniem siedzieć.
Chyba, że API pozwala na jakieś zbiorcze zapytanie, ale nie wiem.
Choć w sumie nie wiem jak to odpytywanie po API działa, ale jeśli każde jest osobnym połączeniem szyfrowanym, to nawiązanie jednego połączenia zajmuje około 3 s. Jak będziesz chciał tak indywidualnie 50 zapytań zrobić, to urządzenie będzie prawie 3 min nad tym zadaniem siedzieć.
Chyba, że API pozwala na jakieś zbiorcze zapytanie, ale nie wiem.
Najlepsze suple dla Twojego domu