THW-01 zasilanie

kkkacper

Panowie, na plytce znajduje sie miejsce oznaczone 5-24V DC, czy moge normalnie dolutowac sie w to miejscem z zasilaniem zamiast korzystac z microusb?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Możesz od 5 do 24V DC. Nie mniej jednak stracisz gwarancję. ;)
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Mirosław F. wrote: Sat Aug 24, 2024 12:11 pm Możesz od 5 do 24V DC. Nie mniej jednak stracisz gwarancję. ;)
To po co to jest dostępne na PCB?
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Będziesz musiał zmodyfikować obudowę by ją zamknąć z dodatkowymi przewodami co grozi utratą gwarancji.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
kkkacper

Mirosław F. wrote: Sat Aug 24, 2024 12:26 pm Będziesz musiał zmodyfikować obudowę by ją zamknąć z dodatkowymi przewodami co grozi utratą gwarancji.
A od dolu nie da sie wejsc przez te 4 otworki co sa?
djalex wrote: Sat Aug 24, 2024 12:22 pm
Mirosław F. wrote: Sat Aug 24, 2024 12:11 pm Możesz od 5 do 24V DC. Nie mniej jednak stracisz gwarancję. ;)
To po co to jest dostępne na PCB?
Spodziewalem sie takiej odpowiedzi na temat gwarancji, ale tez tego nie kumam zbytnio xD tymbardziej, ze jeszcze sa te dodatkowe wyjscia na czujniki xD
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Kupując THW-01 zawarłeś umowę ze sprzedającym.
W instrukcji producent napisał; "Demontaż obudowy powoduje utratę gwarancji", więc - niestety - chyba już straciłeś gwarancję.
W innym miejscu instrukcji: "7. FUNKCJE DODATKOWE Do urządzenia jest możliwość podłączenia do 4 dodatkowych czujników zewnętrznych obsługujących protokół 1-WIRE
(DS18B20). Podłączenie czujników wymaga ingerencji w elektronikę urządzenia i spowoduje utratę gwarancji".
Z tym dyskutować nie możemy.
Mimo wszystko cieszy fakt przygotowania punktów do podłączenie dodatkowych "termometrów" dla bardziej ambitnych. :)
kkkacper

RomanG wrote: Sat Aug 24, 2024 7:14 pm Kupując THW-01 zawarłeś umowę ze sprzedającym.
W instrukcji producent napisał; "Demontaż obudowy powoduje utratę gwarancji", więc - niestety - chyba już straciłeś gwarancję.
W innym miejscu instrukcji: "7. FUNKCJE DODATKOWE Do urządzenia jest możliwość podłączenia do 4 dodatkowych czujników zewnętrznych obsługujących protokół 1-WIRE
(DS18B20). Podłączenie czujników wymaga ingerencji w elektronikę urządzenia i spowoduje utratę gwarancji".
Z tym dyskutować nie możemy.
Mimo wszystko cieszy fakt przygotowania punktów do podłączenie dodatkowych "termometrów" dla bardziej ambitnych. :)
Zawsze i wszedzie na grupach bronie zamela, ale tu odje**** bzdure level master ;) tsk czy srak, przy tej crnie thw nie ma sie co mocno przejmowac.. dzieki za pomoc ;)
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

W zasadzie to zakończyłeś już temat, bo "ustawiłeś mnie w odpowiednim miejscu". :D
Jednak wyjaśnię; w tym przypadku absolutnie nie bronię "Zamela", a na zasadzie "kopiuj-wklej" przytoczyłem urywki instrukcji czujnika THW-01.
Według mnie instrukcja jest jasna i zrozumiała, i wcale nie potrzeba wspinać się "na poziom mistrzowski".
Pytałeś, to ktoś udzielił odpowiedzi, informując jednocześnie o konsekwencjach.
kkkacper

RomanG wrote: Sun Aug 25, 2024 11:59 am W zasadzie to zakończyłeś już temat, bo "ustawiłeś mnie w odpowiednim miejscu". :D
Jednak wyjaśnię; w tym przypadku absolutnie nie bronię "Zamela", a na zasadzie "kopiuj-wklej" przytoczyłem urywki instrukcji czujnika THW-01.
Według mnie instrukcja jest jasna i zrozumiała, i wcale nie potrzeba wspinać się "na poziom mistrzowski".
Pytałeś, to ktoś udzielił odpowiedzi, informując jednocześnie o konsekwencjach.
Zgadza sie, dlatego temat uznaje za zamkniety pomimo drobnego rozczarowania xD

Return to “ZAMEL THW-01”