Hey, dziś zauważyłem problem z kanałami typu automat schodowy
Kanał załącza się na staje, w aplikacji brak licznika.
Serwer 5 i aplikacja najnowsza beta z forum.
Może ktoś sprawdzić?
Problem z automatem schodowym
-
Patryk
Potwierdzam.Lector wrote: Wed Aug 28, 2024 2:36 pm Hey, dziś zauważyłem problem z kanałami typu automat schodowy
Kanał załącza się na staje, w aplikacji brak licznika.
Serwer 5 i aplikacja najnowsza beta z forum.
Może ktoś sprawdzić?
svr20;
mROW-02
Jest to chyba jakiś "bug" wersji CLUD-a 24.08, bo na wersji CLUD-a 24.06 wszystko było ok.
Edit:
Zniknął również przy automacie schodowym pomiar zużycia energii
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Patryk on Wed Aug 28, 2024 3:19 pm, edited 1 time in total.
-
kurus
U mnie to samo.. svr8 widze że, jest nowa wersja cloud wczoraj chyba była jeszcze poprzednia i było ok wszystko.
-
kurus
W cloud wyzerowały się czasy przy automatach i jest 0 u mnie wpisanie ponowne rozwiązuje problem.
-
Patryk
Ale dalej nie wyświetla się zużycie energi (mRow-02).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Patryk on Wed Aug 28, 2024 3:45 pm, edited 1 time in total.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Nie potwierdzam wyzerowania czasu na automatach w cloud na svr33. U mnie wszystko bez zmian.
Edit: nie mam mROWów
Edit: nie mam mROWów
Last edited by YoMan on Wed Aug 28, 2024 5:01 pm, edited 1 time in total.
YoMan
-
kurus
Mam to samo mrow02 jeden kanał bez automatu schodowego i wyświetla drugi z automatem i znikło zużycie energii nawet wchodząc w kanał brak zakładki pomiary.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Tu jest kilka problemów, które będziemy jutro poprawiać.
Jeden z nich jest dość problematyczny ponieważ wymaga przywrócenia ustawień z backupu. Wynika on z błędu w migracji kanału wyłącznika schodowego, który spowodował wyzerowanie czasu załączenia przekaźnika przez co musimy teraz wyłuskać te ustawienia z kopii i przywrócić je na produkcji. Problem dotyczy 25 serwerów ze 125-ciu. Przywracanie danych z backupu jeszcze dzisiaj ruszy ale pewnie trochę potrwa z uwagi na to, że backupy są dość duże, a musimy przywrócić tylko ich mikroskopijny fragment.
Za utrudnienia przepraszamy.
Jeden z nich jest dość problematyczny ponieważ wymaga przywrócenia ustawień z backupu. Wynika on z błędu w migracji kanału wyłącznika schodowego, który spowodował wyzerowanie czasu załączenia przekaźnika przez co musimy teraz wyłuskać te ustawienia z kopii i przywrócić je na produkcji. Problem dotyczy 25 serwerów ze 125-ciu. Przywracanie danych z backupu jeszcze dzisiaj ruszy ale pewnie trochę potrwa z uwagi na to, że backupy są dość duże, a musimy przywrócić tylko ich mikroskopijny fragment.
Za utrudnienia przepraszamy.
SUPLA.... Nareszcie w domu.