SBW-02 - stan posredni bramy, akcje

robgold

Cześć,

Pracuje sobie nad oświetleniem słupków bramowych w wersji RGB.
Na chwile do testów zaciągnąłem mojego wygranego od Zamela mSLW-01

Brama CAME BX, mam pełna informacje o otwarciu, zamknięciu, połowicznym otwarciu bramyw module SBW-02.
Chciałbym aby przy otwieraniu (ale kiedy brama jeszcze się całkowicie nie otworzyła) zapaliły mi się słupki na czerwono a kiedy osiągnie 100% otwarcia zmieniły kolor na zielony.

Jak to ogarnać?
Proba przypisania akcji do krancówek konczy sie zawsze zapaleniem LEDow na kolor zielony tak jak by akcja otwarcie w krańcówce "pełne otwarcie" zawsze dawała stan już od pierwszego ruchu bramy wiec kranówka "częściowe otwarcie" i akcja tan przypisana jest niejako nadpisywana.

Jest jakiś sposób na wyciągniecie akcji przy częściowo otwartej bramie ?
robgold

OK, rozwiązałem problem. Chyba mnie mocno zaćmiło przy konfiguracji. Ważne ze działa :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

robgold wrote: Tue Sep 10, 2024 9:43 pm OK, rozwiązałem problem. Chyba mnie mocno zaćmiło przy konfiguracji. Ważne ze działa :)
To fajnie ze rozwiązałeś , podziel się z innymi jak 😉
piksiak

Bardzo ciekawy projekt. Moja brama jest tak ustawiona, że jeżeli coś przetnie fotokomórki to brama się zatrzymuje, nie tak jak u wszystkich, że zawsze otwiera się do końca i każdy pcha się, brama staje aż w końcu ktoś mi bramę skasuje. Taki czerwone, zielone może by im pomogło :D ?
--- Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ---
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

piksiak wrote: Wed Sep 11, 2024 6:40 am Bardzo ciekawy projekt. Moja brama jest tak ustawiona, że jeżeli coś przetnie fotokomórki to brama się zatrzymuje, nie tak jak u wszystkich, że zawsze otwiera się do końca i każdy pcha się, brama staje aż w końcu ktoś mi bramę skasuje. Taki czerwone, zielone może by im pomogło :D ?
Zachowanie bramy po przecięciu fotokomórek możesz zmienić w ustawieniach.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
piksiak

Z pełną świadomością mam tak zrobione, bo brama otwiera się dość szeroko, może przycisnąc kogoś, coś do płotu.
robgold

[email protected] wrote: Wed Sep 11, 2024 3:38 am
robgold wrote: Tue Sep 10, 2024 9:43 pm OK, rozwiązałem problem. Chyba mnie mocno zaćmiło przy konfiguracji. Ważne ze działa :)
To fajnie ze rozwiązałeś , podziel się z innymi jak 😉
SBW-02

Czujnik pośredniego otwarcia dla kanału
Reakcja1 - kiedy brama zostanie zamknięta -> SLW-> ustaw kolor czerwony, jasność na 100%
Reakcja 2 - kiedy brama zostanie otwarta -> SLW -> ustaw kolor zielony, jasność 100%

Czujnik całkowitego otwarcia dla kanału
Reakcja1- Kiedy brama zostanie zamknięta -> SLW -> wyłącz
Reakcja2 - Kiedy brama zostanie otwarta -> SLW -> ustaw kolor czerwony, jasność 100%

Wczoraj przyszedł dedykowany zasilacz do tego wszystkiego wiec jeszcze sprawdzę to dokładnie bo wydaje mi się, ze jedna z tych reakcji jest zbędna.
Last edited by robgold on Wed Sep 11, 2024 11:29 pm, edited 2 times in total.
robgold

piksiak wrote: Wed Sep 11, 2024 6:40 am Bardzo ciekawy projekt.....Taki czerwone, zielone może by im pomogło :D ?
Dzięki :)
A projekt czapek LED, kilka tygodni poprzedniej zimy spędzonych na kilkunastu prototypach.
Finalny "prototyp" to wydruk 3D z ABS. Jak przyjdzie zima i będą nudne wieczory to przygotuje post i udostępnię pewnie STL na Printables.
piksiak

-udostępnię pewnie STL

Liczę na to :D

Return to “ZAMEL SBW-02”