Cześć.
Mam w pokoju oświetlenie "centralne", zwykła żarówka oraz punktow wzdłuż ściany.
Kilka tygodni temu wstawiłem w te punktowe DIW-01 z klawiszem monostabilnym i działa prawidłowo.
Dziś dołożyłem taki sam moduł pod oświetlenie centralne no i niby wszystko jest ok ale...
Nagle po jakimś czasie samo zapaliło się światło, zgasiłem, po około godzinie znów. Teraz już trochę ciemniej na dworze więc światło jest włączone i nagle się wyłączyło. W harmonogramach nic nie ma ustawionego, żadnej sceny też nie ustawiałem, zwykły golas, ma tylko włączać i wyłączać światło.
Dodam że jest to na tym samym włączniku mono, dwu klawiszowym, oba źródła światła zasilone z tej samej fazy i z tego samego punkty przyłączeniowego.
Co może się dziać? Można gdzieś sprawdzić jakieś logi z włączeń i wyłączeń?
DIW-01 nagłe zmiany stanu
-
kemezrp
Ok, spróbuję.
Ale dziś w nocy zrobił mi dyskotekę. Przebudziłem się a on naprzemiennie włączał i wyłączał światło. W apce status na czerwono, po chwili już na zielono, tak jakby tracił połączenie z wifi(?) mimo że zasieg pokazuje 98% . Wyłączenie go w Supla Cloud nic nie dalo, dalej migał. Musiałem żarówkę wykręcić ;(
Sprawdzę z ustawieniami fabrycznymi ale bardzo mi się to nie podoba.
Ale dziś w nocy zrobił mi dyskotekę. Przebudziłem się a on naprzemiennie włączał i wyłączał światło. W apce status na czerwono, po chwili już na zielono, tak jakby tracił połączenie z wifi(?) mimo że zasieg pokazuje 98% . Wyłączenie go w Supla Cloud nic nie dalo, dalej migał. Musiałem żarówkę wykręcić ;(
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
To może faktycznie problem jest po stronie słabej sieci Wi-Fi. Jaki zasięg masz w tym miejscu?kemezrp wrote: Mon Sep 16, 2024 4:19 am Ok, spróbuję.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
-
kemezrp
Jeszcze taka rzecz mi przyszła do głowy. Żarówka jest SMD, włącznik klawiszowy z podświetleniem, w związku z tym jeszcze przed Supla, miałem efekt żarzącej się żarówki nawet przy zgaszonym świetle. Żeby usunąć ten efekt miałem podłączony równolegle przy żarówce kondensator, teraz przy Supli widziałem że nie ma tego efektu więc go nie wspinałem. Może jednak jest potrzebny, może jakiś syf wraca na N i Supla glupieje. Jeszcze to sprawdzę.
-
kemezrp
Zasięg jest 98-100%, około 1,5-2m od routera. Ale drugi moduł, ten sam model, jest powiedzmy w tym samym miejscu od kilku tygodni i nie ma żadnych problemów.Mirosław F. wrote: Mon Sep 16, 2024 4:43 amTo może faktycznie problem jest po stronie słabej sieci Wi-Fi. Jaki zasięg masz w tym miejscu?kemezrp wrote: Mon Sep 16, 2024 4:19 am Ok, spróbuję.
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
No pewnie, że tak. Nie doczytałem. Usuń podświetlenie w łączniku.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
ul. Zielona 27
-
kemezrp
Po pracy się pobawię. Zacznę od tego kondensatora czy co to jest, ten taki właśnie do rozbłysków jak klawisze są podświetlane. Jka nie pomoże to wtedy wytnę podświetlenie jak mówisz.