Mam Synology NAS, wiele razy instalowałem server zgodnie z instrukcją z https://forum.supla.org/viewtopic.php?f ... ogy#p68682 - wszystko przechodzi idealnie, jak zwykle ale tym razem po minucie działania supla-cloud przestaje działać:
potem wstaje i znowu pada i tak w kółko
Odinstalowałem w pewnym momencie wszystko, nawet Container Manager (to nazwa ich dockera) i zacząłem od nowa i efekt jest taki sam...
W logach wygrzebałem coś takiego:
[2024-09-05 20:59:02] console.CRITICAL: Error thrown while running command "doctrine:migrations:migrate --no-interaction --allow-no-migration". Message: "An exception occurred while executing a query: SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'time_expression' in 'field list'" {"exception":"[object] (Doctrine\\DBAL\\Exception\\InvalidFieldNameException(code: 1054): An exception occurred while executing a query: SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'time_expression' in 'field list' at /var/www/cloud/vendor/doctrine/dbal/src/Driver/API/MySQL/ExceptionConverter.php:67, Doctrine\\DBAL\\Driver\\PDO\\Exception(code: 1054): SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'time_expression' in 'field list' at /var/www/cloud/vendor/doctrine/dbal/src/Driver/PDO/Exception.php:28, PDOException(code: 42S22): SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'time_expression' in 'field list' at /var/www/cloud/vendor/doctrine/dbal/src/Driver/PDO/Connection.php:71)","command":"doctrine:migrations:migrate --no-interaction --allow-no-migration","message":"An exception occurred while executing a query: SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'time_expression' in 'field list'"} []
Co robić?
Ciągłe padanie supla-server - błędy SQL
-
Mam tak samo, suple instalowałem chyba z 30 razy, albo są jakieś błędy, albo jak u Ciebie kontener wstaje i się wyłącza. Mało tego kontenery supla-cloud i supla-serwer są unhealthy. Tu możesz też poczytać o moich perypetiach https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15739&start=20. Jak już wszystko ruszyło chciałem przejść ścieżkę backupu i na nowo się wysypało. Znowu stawiałem suple i cały czas coś i już się zastanawiałem czy tylko ja mam takie problemy z postawieniem supli na synology.
-
A zerkniesz w logi które są w folderze supli w dockerze? Czy masz takie same błędy? Zakładam, że tak i są związane z jakąś niezgodnością mysqla, pewnie jakaś drobna poprawka kodu/struktury powinna pomóc...
-
Odpuściłem sobie na tę chwilę własną instancje i wszystko usunąłem. Może jeszcze kiedyś do tego powrócę.