Witajcie,
Kupiłem taki prosty wyzwalacz akcji zasilany z DC do kolekcjonowania stanów. Przy próbie wgrania GG strona ma problem z nawiązaniem komunikacji z ESP32 (w Shelly siedzi ESP32-U4WD). Kontrolki na konwerterze USB-UART wskazują na próbę nawiązania połączenia i tyle... wysypuje się pomimo, ze moduł poprawnie wprowadzony w boot mode.
Pliki wsadowe są generowane poprawnie, ściągnąłem ESP Tools'a najnowszego i tradycyjną metodą załadowałem - działa.
Shelly zgłasza się poprawnie w Supli jako Action Trigger.
Czy to jakiś błąd obłsugi tego U4 czy ja miałem pecha i cos u mnie nie zadziałało ?
Shelly i4 DC
-
Czy wgrywałeś już soft na inne moduły przez www?
Ogólnie też każdy z tych narzędzi do wgrywania softu, wspiera określone wersje esp. ten Twój nie wygląda raczej nietypowo, ale najlepiej byłoby poszukać jego dokumentacji i sprawdzić jaki wariant esp32 tam siedzi
Ogólnie też każdy z tych narzędzi do wgrywania softu, wspiera określone wersje esp. ten Twój nie wygląda raczej nietypowo, ale najlepiej byłoby poszukać jego dokumentacji i sprawdzić jaki wariant esp32 tam siedzi
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Tak, wgrywałem dokładnie tym samym kablem np. do H801 pod RGBW z tydzień temu. Działało "od strzała" bezbłędnie.klew wrote: Sun Sep 22, 2024 2:56 pm Czy wgrywałeś już soft na inne moduły przez www?
Również tym samym kablem wgrałem nie ruszając niczego wygenerowany kod GG używając ESP toolsa.
Jedynie narzędzie WWW nie zadziałało.
Shelly i4DC -> ESP32-U4WD.
ESP32-U4WDH
Dual core3 , 4 MB flash, QFN 5*5 VCC: 3.3 V