Zaproszenie do testów Auraton/Supla
-
Po każdym przełączeniu bramki w config i zapisaniu ustawień , w cloud ustawia się na każdym kanele jako " Termometr główny " termometr z HM , muszę każdorazowo wyłączyć jak nie mam w tym kanale czujnika
-
Supla
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by LukiSpajder on Wed Oct 02, 2024 4:35 pm, edited 4 times in total.
-
U mnie niby wszystko pamięta ale jest inny problem jest podatna na zakłócenia i nie może być w każdym miejscu bo po odłączeniu zasilania ma problemy z połączeniem się z routerem, a najlepsze że w Cloud jest rozłączona a w App jest online mimo tego że Bramka nie może połączyć się. Wygląda na to że Aplikacja nie widzi stanu faktycznego jaki jest w Cloud.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Mmof on Wed Oct 02, 2024 4:02 pm, edited 1 time in total.
-
Zupełnie zapomniałem o stronie www urządzenia. Sprawdzę i poprawię jeśli trzeba.cinas wrote: Wed Oct 02, 2024 3:05 pm Po każdym przełączeniu bramki w config i zapisaniu ustawień , w cloud ustawia się na każdym kanele jako " Termometr główny " termometr z HM , muszę każdorazowo wyłączyć jak nie mam w tym kanale czujnika
Tymczasem konfiguruj urządzenie z poziomu Clouda i nie używaj do tego trybu konfiguracyjnego
-
Auraton Apus to inna seria głowic (standard bez internetu). Głowice smart muszą mieć oznaczenie Auraton Smart (radiator controller). Najlepiej szukać najniższych cen na Allegro.robertklepacki94 wrote: Wed Oct 02, 2024 5:32 am @serwis@lars.pl czy do systemu poasują głowice o oznaczeniu AURSMH2312030?
Bo na allegro można spotkać głowice apus i smart ale rozumiem że to nie to samo ?
Ewentualnie dajcie namiary gdzie można kupić w dobraj cenie![]()
-
A czujniki zalania?serwis@lars.pl wrote: Wed Oct 02, 2024 4:10 pmAuraton Apus to inna seria głowic (standard bez internetu). Głowice smart muszą mieć oznaczenie Auraton Smart (radiator controller). Najlepiej szukać najniższych cen na Allegro.robertklepacki94 wrote: Wed Oct 02, 2024 5:32 am @serwis@lars.pl czy do systemu poasują głowice o oznaczeniu AURSMH2312030?
Bo na allegro można spotkać głowice apus i smart ale rozumiem że to nie to samo ?
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Apka
-
Z tego co kojarzę to ta lista jest dla nas.QLQ wrote: Wed Oct 02, 2024 4:33 pmA czujniki zalania?serwis@lars.pl wrote: Wed Oct 02, 2024 4:10 pmAuraton Apus to inna seria głowic (standard bez internetu). Głowice smart muszą mieć oznaczenie Auraton Smart (radiator controller). Najlepiej szukać najniższych cen na Allegro.robertklepacki94 wrote: Wed Oct 02, 2024 5:32 am @serwis@lars.pl czy do systemu poasują głowice o oznaczeniu AURSMH2312030?
https://www.auraton.pl/oferta/inteligentny-dom-smart
-
Dziękuję za przesłanie urządzeń do testów. Od AURATON otrzymałem:
- bramka AURATON Box,
- głowica termostatyczna AURATON Radiator Controller,
- bezprzewodowy czujnik temperatury AURATON Temperature Sensor (Indoor).
Montaż głowicy na grzejniku przebiegł bez żadnego problemu. Po włożeniu baterii i zamknięciu klapki baterii głowica się spozycjonowała z moim zaworem grzejnikowym. Następnie włączyłem bramkę i dodałem do Cloud z poziomu aplikacji SUPLA na smartfonie. Bramka po dodaniu do Cloud pobrała aktualnie dostępną wersję oprogramowania. Po aktualizacji bramki z poziomu SUPLA Cloud włączyłem parowanie nowych urządzeń (przycisk Sparuj nowe urządzenia lub czujniki) i nic się nie zadziało. Po zaglądnięciu do instrukcji doczytałem, że należy głowicę przełączyć w tryb parowania naciskając trzykrotnie przycisk parowania. I faktycznie głowica pojawiła się w SUPLA Cloud i w aplikacji (kanał termostatu i kanał temperatury). Migała też szybko dioda AURATON i zostało zaktualizowane oprogramowanie głowicy.
Następnie włączyłem tryb parowania w czujniku temperatury (i w bramce) i bez żadnego problemu dodał się czujnik temperatury (drugi kanał temperatury). Tu również nastąpiło szybkie migotanie LED AURATON i aktualizacja oprogramowania czujnika temperatury.
W Cloud w kanale termostatu pojawiła się możliwość wyboru czujnika temperatury jako termometru głównego. Przy ustawieniu głównego czujnika wbudowanego w głowicę widzimy w aplikacji temperaturę mierzoną przez głowicę w kanale termostatu oraz kanał temperatury z bezprzewodowego czujnika temperatury. Przy wyborze czujnika bezprzewodowego jako czujnika głównego widzimy w aplikacji kanał temperatury z ikonką grzejnika oraz na kanale termostatu temperaturę z czujnika bezprzewodowego. Jednak obie wartości są takie same. Czy jest to celowe, czy jakiś błąd?
Ps.
Mój zasilacz do bramki przyszedł uszkodzony, ale że zasilaczy USB-C w domu nie brakuje, nie stanowi to dla mnie żadnego problemu.
- bramka AURATON Box,
- głowica termostatyczna AURATON Radiator Controller,
- bezprzewodowy czujnik temperatury AURATON Temperature Sensor (Indoor).
Montaż głowicy na grzejniku przebiegł bez żadnego problemu. Po włożeniu baterii i zamknięciu klapki baterii głowica się spozycjonowała z moim zaworem grzejnikowym. Następnie włączyłem bramkę i dodałem do Cloud z poziomu aplikacji SUPLA na smartfonie. Bramka po dodaniu do Cloud pobrała aktualnie dostępną wersję oprogramowania. Po aktualizacji bramki z poziomu SUPLA Cloud włączyłem parowanie nowych urządzeń (przycisk Sparuj nowe urządzenia lub czujniki) i nic się nie zadziało. Po zaglądnięciu do instrukcji doczytałem, że należy głowicę przełączyć w tryb parowania naciskając trzykrotnie przycisk parowania. I faktycznie głowica pojawiła się w SUPLA Cloud i w aplikacji (kanał termostatu i kanał temperatury). Migała też szybko dioda AURATON i zostało zaktualizowane oprogramowanie głowicy.
Następnie włączyłem tryb parowania w czujniku temperatury (i w bramce) i bez żadnego problemu dodał się czujnik temperatury (drugi kanał temperatury). Tu również nastąpiło szybkie migotanie LED AURATON i aktualizacja oprogramowania czujnika temperatury.
W Cloud w kanale termostatu pojawiła się możliwość wyboru czujnika temperatury jako termometru głównego. Przy ustawieniu głównego czujnika wbudowanego w głowicę widzimy w aplikacji temperaturę mierzoną przez głowicę w kanale termostatu oraz kanał temperatury z bezprzewodowego czujnika temperatury. Przy wyborze czujnika bezprzewodowego jako czujnika głównego widzimy w aplikacji kanał temperatury z ikonką grzejnika oraz na kanale termostatu temperaturę z czujnika bezprzewodowego. Jednak obie wartości są takie same. Czy jest to celowe, czy jakiś błąd?
Ps.
Mój zasilacz do bramki przyszedł uszkodzony, ale że zasilaczy USB-C w domu nie brakuje, nie stanowi to dla mnie żadnego problemu.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
I jeszcze zdjęcia poszczególnych urządzeń.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak