Firmware GATE 2x przekaźnik w trybie NO zamiast NC

damiand525

Witam forumowiczów. Czy mógłby ktoś przerobić firmware gate_module_eagle z tego linku: https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/m ... e-firmware na tryb przekaźnika normalnie otwarty zamiast normalnie zamknięty. Użytkownik Zybi zrobił firmware do gate na ESP-01 (normalnie otwarty) z tym, że obsługuje on tylko jeden przekaźnik, a ja chcę żeby obsługiwał dwa.
Espablo

Wgraj sobie inCan-Easy będziesz mógł sobie wszystko poustawiać tak jak chcesz.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
damiand525

Firmware fajniejszy niż te, które do tej pory testowałem, ale nie ma w nim możliwości zmiany stanu przekaźnika z NC na NO. Jest możliwość zmiany sensora z NC na NO, a mi chodzi o sterowanie przekaźnikiem. W taki sposób, żeby konkretne GPIO, które steruje przekaźnikiem nie dawało żadnego sygnału w stanie nieużywania, a w momencie załączenia przyciskiem otwarcia/zamknięcia bramy był sygnał z GPIO.
Espablo

NC i NO to są stany domyślne styków przekaźnika, stycznika, kontaktrony, krańcówki itp. Opisz dokładnie co potrzebujesz
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
damiand525

Chodzi mi o przekaźnik tzw. relay module z dwoma przekaźnikami, który po podłączeniu do ESP-12E jest w stanie wysokim (NC), chciałbym aby był on domyślnie w stanie niskim (NO). Firmware od użytkownika Zybi gate_ESP01_NO_512k_v2.0 działa tak jak chcę tylko, że on jest tylko na jeden przekaźnik.
Zybi

damiand525 wrote: Fri Feb 16, 2018 6:57 pm Chodzi mi o przekaźnik tzw. relay module z dwoma przekaźnikami, który po podłączeniu do ESP-12E jest w stanie wysokim (NC), chciałbym aby był on domyślnie w stanie niskim (NO). Firmware od użytkownika Zybi gate_ESP01_NO_512k_v2.0 działa tak jak chcę tylko, że on jest tylko na jeden przekaźnik.
Proszę:
.
Zybi

Polecam jednak zapoznanie się z tym wątkiem:

viewtopic.php?f=17&t=2685
damiand525

Dziękuję Zybi za pomoc. Wszystko działa tak jak chciałem.

Return to “Ogólna dyskusja”