klew wrote: Thu Oct 03, 2024 1:38 pm
Tu nie chodzi o brak pomysłów
HM ma wbudowany mechanizm dodawania koretk - jak tam ustawisz, to będzie działało - poszukaj w instrukcji opisu.
Dla Temperature Sensor to działa, bo on nigdzie sam nie wyświetla pomiaru, ani do niczego go nie używa. Więc Supla aplikuje korektę i taką wartość rozsyła dalej.
A dobra o HM zasugerowałem się tym co mówiłeś że nie dział korekta z clouda ale teraz już rozumie że jest w HM korekta w urządzeniu ( nie mam tego więc nie drążyłem tematu )
Jeśli chodzi o pomysły to Mówiłeś że problemem jest protokół tak więc przesłałem inny sposób który nie potrzebuje protokołu .
Temperature Sensor jeśli podepnę pod głowice to głowicą używa tej temperatury - to wtedy korekty nie będą działać ( właśnie odebrałem paczkę z tym czujnikiem sprawdzę to wszystko )
Jak mam dwie głowice i bez tej korekty nie dział to prawidłowo temperatura ustawiona na 21.5 C korekta w cloud - 1.2 . Pokazuje aktualną temperaturę 20,5 C a głowica otwiera się na 11 %.
Ale skoro bierze temperaturę bez korekty to zrozumiałem zachowanie głowicy ale wychodzi trochę że ona dział bez kontroli .
Jedynym sposobem w tej sytuacji jest zawyżenie temperatury zadane o wartości korekty ale chyba nie tak to powinno działać