Problem z Mew 01 - historia pomiarów

d.smolag

Cześć wszystkim,
Zakupiłem Mew 01, podłączyłem i mam problem.
Otóż nie wiem gdzie ustawić częstotliwości odświeżania wykresu pobranej mocy. W tej chwili wygląda jakby odświeżał się co jakieś 10 a 30 minut...
Nad wykresem mogę jedynie zmieniać agregację minuty, godziny, dni.
Mam podgrzewacze przepływowe, odciąg wiórów, odkurzacze i inne urządzenia, które włączają się na chwilę od kilku do kilkudziesięciu sekund.
Jedyne jak mogę sprawdzić ich chwilowy pobór mocy to włączyć aplikację i ciągle nagrywać ekran. Na wykresie jeśli w ogóle zauważam wzrost poboru to dopiero po 30 minutach od zaistnienia takiego poboru.
Chciałbym widzieć to w czasie rzeczywistym, tak jak mam to np w falowniku PV.
Kurde, wydałem 6stów na niby fajne urządzenie, a muszę robić ruskie kombinacje żeby cokolwiek sprawdzić...

Pomoże ktoś?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Cloud zapisuje dane co 10 min i nie da się tego skrócić. W przypadku historii mocy co 3 minuty i jest to średnia z tego okresu. Jeśli potrzebujesz zapisywać moc częściej niż co 10 min to musisz przekierować pomiary do własnej bazy danych. Z naszej strony nie mamy możliwości oferowania częstszych zapisów z uwago na bardzo dużą ilość utrzymywanych liczników, a co za tym idzie, bardzo dużą ilość danych.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

pzygmunt wrote: Sat Oct 05, 2024 10:17 am Cloud zapisuje dane co 10 min i nie da się tego skrócić. W przypadku historii mocy co 3 minuty i jest to średnia z tego okresu. Jeśli potrzebujesz zapisywać moc częściej niż co 10 min to musisz przekierować pomiary do własnej bazy danych. Z naszej strony nie mamy możliwości oferowania częstszych zapisów z uwago na bardzo dużą ilość utrzymywanych liczników, a co za tym idzie, bardzo dużą ilość danych.
Jest też min i max z okresu 3 minut.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
pzygmunt
Been thanked: 59 times

.. PS. Historię poboru mocy należy włączyć w cloud. Domyślnie jest wyłączona.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
d.smolag

Dzięki za odpowiedź
Mam włączoną historię mocy ale w aplikacji widzę tylko co 10 min, gdzie zobaczyć te min, max i odstępy co 3 minuty?
klew

d.smolag wrote: Sat Oct 05, 2024 6:32 pm Dzięki za odpowiedź
Mam włączoną historię mocy ale w aplikacji widzę tylko co 10 min, gdzie zobaczyć te min, max i odstępy co 3 minuty?
W aplikacji nie ma jeszcze wykresów dla mocy. Obecnie tylko z poziomu Clouda możesz to zobaczyć
d.smolag

Tylko, że z tego nie da się korzystać za pomocą telefonu, bo wszystko się rozjeżdża i skaluje w losowy sposób jak tylko paluchami dotknę
klew

d.smolag wrote: Sun Oct 06, 2024 7:04 pm Tylko, że z tego nie da się korzystać za pomocą telefonu, bo wszystko się rozjeżdża i skaluje w losowy sposób jak tylko paluchami dotknę
Jaki masz telefon? Jaka wersja systemu? Jaka przeglądarka?
Czy mógłbyś nagrać filmik pokazujący problem?
klew

Ok, nic nie wrzucaj. Sprawdziłem u siebie i na telefonie to rzeczywiście tragicznie działa ;)
Spróbujemy to poprawić.
Ponadto w apkach wykresy mocy i inne też powinny być niedługo dostępne, ale nie potrafię podać terminu
d.smolag

Jasne, zrobię screen z tego co to za system i nagram ekran jak to wygląda, tylko daj mi chwilkę

Return to “ZAMEL MEW-01”