Tak zrobię bo jak były na początku problemy to tylko jak wyniosłem w szczere polecam Box to pokazała się jego sieć.Robert Błaszczak wrote: ↑Sun Oct 06, 2024 10:45 amJakby Ci się chciało zrobić taki test. Reset bramki do fabrycznych, wyłączenie wszystkich innych TP-Linków i RE300 i wtedy sprawdził, czy są problemy z podłączeniem.Mmof wrote: ↑Sun Oct 06, 2024 10:38 am Tak ten Sagem to główny od T-Mobile nie mam do niego dostępu i właśnie w pierwszej kolejności tu chciałem podłączyć Box bo najmniej obciążony jest i blisko by miał Box (udało się i jest podłączony ale bardzo ciężko było dopiero za 10 może 15 razem się połączył) a TP-Link to reszta sieci i do niego są jeszcze reapetery RE300 połączone w OneMesh.
Zaproszenie do testów Auraton/Supla
-
-
Jeśli chodzi o powiadomienia o zdjęciu klapki baterii to działa w apce też pokazuje się wykrzyknik .
Wczoraj po aktualizacji nie mogłem dodać urządzenie przez apke na iOS
Po kilku próbach poszło - może za szybko wszystko wykonywałem ,
Mam dwie głowice i jeden termometr zewnętrzny , wczoraj wszystko zresetowałem aby sprawdzić aktualizację. Przypadkiem zamieniłem głowicę która wcześniej było sparowana z termometrem . I wyskoczyło na niej w apce błąd termometru - tak jakby wcześniejsze ustawienia gdzieś zostały zapisane i głowica pamiętała że miał termometr .
Też ostatnie temperatury jakie były nastawione też wskoczyły ( resetowałem też głowicę i termometr ) jak by gdzieś był zapisane i jej pobrała .
Po jakiś czasie wszytko się ustawiło tzn:
Głowica która miała wcześnie podłączony czujnik pobrał temperaturę z budowanego czujnika .
Dziś jeszcze napotkałem na taki problem po usunięciu zewnętrznego czujnika temp z clouda . Wskoczyły kreski w miejsce temperatury w apce . A na drugiej głowicę 0.0 choć nie był połączony ten czujnik z nią .
Po jakiś czasie zera znikły pojawiła się temperatura z głowicy .
Natomiast w głowicy z usuniętym czujnikiem kreski pozostały mimo to że w cloudzie już wskoczyła temperatura ( chyba z tego czujnika zewnętrznego bo sparowałem bezpośrednio głowicę z czujnikiem jak awaryjne połączenie , chyba się da tak zrobić pika głowica jeden raz . Ale niech to potwierdzi Auraton. Ta czy inaczej nie ważne skąd ta temp.)
Jak przywrócimy ustawienia fabryczne w głowicy a w bramce nie to automatycznie bramka nawiązuje połączenie z tą głowicą
To zauważyłem może te zachowania są celowe i tak ma być - proszę ocenić .
Wczoraj po aktualizacji nie mogłem dodać urządzenie przez apke na iOS
Po kilku próbach poszło - może za szybko wszystko wykonywałem ,
Mam dwie głowice i jeden termometr zewnętrzny , wczoraj wszystko zresetowałem aby sprawdzić aktualizację. Przypadkiem zamieniłem głowicę która wcześniej było sparowana z termometrem . I wyskoczyło na niej w apce błąd termometru - tak jakby wcześniejsze ustawienia gdzieś zostały zapisane i głowica pamiętała że miał termometr .
Też ostatnie temperatury jakie były nastawione też wskoczyły ( resetowałem też głowicę i termometr ) jak by gdzieś był zapisane i jej pobrała .
Po jakiś czasie wszytko się ustawiło tzn:
Głowica która miała wcześnie podłączony czujnik pobrał temperaturę z budowanego czujnika .
Dziś jeszcze napotkałem na taki problem po usunięciu zewnętrznego czujnika temp z clouda . Wskoczyły kreski w miejsce temperatury w apce . A na drugiej głowicę 0.0 choć nie był połączony ten czujnik z nią .
Po jakiś czasie zera znikły pojawiła się temperatura z głowicy .
Natomiast w głowicy z usuniętym czujnikiem kreski pozostały mimo to że w cloudzie już wskoczyła temperatura ( chyba z tego czujnika zewnętrznego bo sparowałem bezpośrednio głowicę z czujnikiem jak awaryjne połączenie , chyba się da tak zrobić pika głowica jeden raz . Ale niech to potwierdzi Auraton. Ta czy inaczej nie ważne skąd ta temp.)
Jak przywrócimy ustawienia fabryczne w głowicy a w bramce nie to automatycznie bramka nawiązuje połączenie z tą głowicą
To zauważyłem może te zachowania są celowe i tak ma być - proszę ocenić .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Reszta zdjęć
Brak tłumaczenia otwartą klapką
Brak tłumaczenia otwartą klapką
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by LukiSpajder on Sun Oct 06, 2024 12:03 pm, edited 1 time in total.
-
Którego termometru słuchać?
-
@Rober Błaszczak zrobiłem tak jak mówiłeś wyłączyłem wszystkie sieci Wi-Fi w domu pomijają główna i nić to nie pomogło ale zrobiłem jeszcze nie wiem ile razy reset do ustawień fabrycznych ( aż zaczęła stabilnie rozsyłać swoją sieć) i coś chyba pomogło bo bramka zaczęła się łączyć w kilka sekund i nie ma znaczenia czy ja wyłączę, wyjmę przewód od zasilania, przełączę w tryb Config zawsze łączy się bez problemu. Bramka została w tym samym miejscu obok niej jest 6 ESP uruchomionych i router TP-LINK i nagle przestało jej wszystko przeszkadzać a wcześniej rozpaczała się i zaczynała mrugać powoli (standarojak przy braku połączenia z siecią) albo tak jak na filmiku. Nie mniej jednak coś się poprawiło ciekawe na jak długo , mogłem wcześniej to zrobić bo kolega @Zibi_007 miał też problemy i pisał że dopiero za którymś restem do ustawień fabrycznych bramka zaczęła pracować normalnie.
https://youtu.be/LQbalZR6q00?si=fbPXWebmYOv8IvFN
-
-
-
Zastanawiający jest ten kilkukrotny reset. Tu muszą się wypowiedzieć twórcy bramki i softu do niej.Mmof wrote: ↑Sun Oct 06, 2024 3:23 pm @Rober Błaszczak zrobiłem tak jak mówiłeś wyłączyłem wszystkie sieci Wi-Fi w domu pomijają główna i nić to nie pomogło ale zrobiłem jeszcze nie wiem ile razy reset do ustawień fabrycznych ( aż zaczęła stabilnie rozsyłać swoją sieć) i coś chyba pomogło bo bramka zaczęła się łączyć w kilka sekund i nie ma znaczenia czy ja wyłączę, wyjmę przewód od zasilania, przełączę w tryb Config zawsze łączy się bez problemu. Bramka została w tym samym miejscu obok niej jest 6 ESP uruchomionych i router TP-LINK i nagle przestało jej wszystko przeszkadzać a wcześniej rozpaczała się i zaczynała mrugać powoli (standarojak przy braku połączenia z siecią) albo tak jak na filmiku. Nie mniej jednak coś się poprawiło ciekawe na jak długo , mogłem wcześniej to zrobić bo kolega @Zibi_007 miał też problemy i pisał że dopiero za którymś restem do ustawień fabrycznych bramka zaczęła pracować normalnie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Szczerze mówiąc to nawet nie wiem ile resetów zrobiłem ale to już jedyna opcja jaka została i prawdopodobnie się udało a jeszcze pobrałem aktualizację ostatnią mozytam było coś poprawianie bo teraz mam 24.10.01 na 100% się aktualizowała.Robert Błaszczak wrote: ↑Sun Oct 06, 2024 5:17 pmZastanawiający jest ten kilkukrotny reset. Tu muszą się wypowiedzieć twórcy bramki i softu do niej.Mmof wrote: ↑Sun Oct 06, 2024 3:23 pm @Rober Błaszczak zrobiłem tak jak mówiłeś wyłączyłem wszystkie sieci Wi-Fi w domu pomijają główna i nić to nie pomogło ale zrobiłem jeszcze nie wiem ile razy reset do ustawień fabrycznych ( aż zaczęła stabilnie rozsyłać swoją sieć) i coś chyba pomogło bo bramka zaczęła się łączyć w kilka sekund i nie ma znaczenia czy ja wyłączę, wyjmę przewód od zasilania, przełączę w tryb Config zawsze łączy się bez problemu. Bramka została w tym samym miejscu obok niej jest 6 ESP uruchomionych i router TP-LINK i nagle przestało jej wszystko przeszkadzać a wcześniej rozpaczała się i zaczynała mrugać powoli (standarojak przy braku połączenia z siecią) albo tak jak na filmiku. Nie mniej jednak coś się poprawiło ciekawe na jak długo , mogłem wcześniej to zrobić bo kolega @Zibi_007 miał też problemy i pisał że dopiero za którymś restem do ustawień fabrycznych bramka zaczęła pracować normalnie.