Tylko zostało to, że nie mogę na bieżąco sprawdzać co się przed chwilą wydarzyło jak odszedłem od maszyny. Fakt, że na stronie mogę to sprawdzić ale latać z laptopem po domu, warsztacie i garażu to jest przynajmniej uciążliwe...
Problem z Mew 01 - historia pomiarów
-
d.smolag
Na apce działało słabo, byłem mocno rozczarowany ale jak chciałem napisać na forum, bo może ja coś źle robiłem to okazało się (z rana), że wszystko działa rewelacyjnie i zgodnie z tym jakie propozycje chciałem przedstawić. Nie wiem czy wtedy w nocy poszła jakąś aktualizacja ale byłem przemiłe zaskoczony 
Tylko zostało to, że nie mogę na bieżąco sprawdzać co się przed chwilą wydarzyło jak odszedłem od maszyny. Fakt, że na stronie mogę to sprawdzić ale latać z laptopem po domu, warsztacie i garażu to jest przynajmniej uciążliwe...
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Kilka dni temu była wydana aktualizacja, która mocno odświeżyła wygląd liczników energii i dała sporo nowych możliwości.
Odnośnie reszty - przeczytaj moją poprzednią wiadomość w tym wątku.
Odnośnie reszty - przeczytaj moją poprzednią wiadomość w tym wątku.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
d.smolag
Tak, widziałem i cierpliwie poczekam.
Co do tej aktualizacji, która wtedy poszła to strzał w 10 jeśli chodzi o moje potrzeby, poczułem się jakby ktoś czytał mi w myślach.
W sumie jak dalej nad tym pracujecie, to może zaimplementować coś takiego, że z ostatnich 5 czy iluś minut (nie wiem jak bardzo można odciążyć bazę) masz odczyt rzeczywisty czyli co 10s na przykład. Po upływie tego zadanego czasu (powiedzmy 5min) rekordy są usuwane z bazy i zostają tylko te, które zapewniają obecną częstotliwość zmian mocy, itp.
Nie obciąży to zbytnio bazy jeśli chodzi o wykorzystanie miejsca, tyle że nie wiem jak wtedy będzie z wydajnością, gdy będzie leciało ciągle zapisywanie i usuwanie...
Co do tej aktualizacji, która wtedy poszła to strzał w 10 jeśli chodzi o moje potrzeby, poczułem się jakby ktoś czytał mi w myślach.
W sumie jak dalej nad tym pracujecie, to może zaimplementować coś takiego, że z ostatnich 5 czy iluś minut (nie wiem jak bardzo można odciążyć bazę) masz odczyt rzeczywisty czyli co 10s na przykład. Po upływie tego zadanego czasu (powiedzmy 5min) rekordy są usuwane z bazy i zostają tylko te, które zapewniają obecną częstotliwość zmian mocy, itp.
Nie obciąży to zbytnio bazy jeśli chodzi o wykorzystanie miejsca, tyle że nie wiem jak wtedy będzie z wydajnością, gdy będzie leciało ciągle zapisywanie i usuwanie...
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Operacje usuwania rekordów w bazach, które mają po kilkadziesiąt milionów rekordów są mocno obciążające. Staramy się unikać operacji selektywnych szczególnie takich, które wymagają przebudowania indeksów.
SUPLA.... Nareszcie w domu.