Zaproszenie do testów Auraton/Supla

Beholder

klew wrote: Wed Oct 09, 2024 10:46 am
Beholder wrote: Wed Oct 09, 2024 9:28 am Pobraliście już dane z serwera? Nie mogę przypisać żadnego termometru do termostatów i chcę wszystko ponownie zresetować.
Mam już tą konfigurację, natomaist na pierwszy rzut oka nie widzę tam niczego błędnego.
Patrząc też na screen, który wrzuciłeś tutaj:
viewtopic.php?p=187132#p187132
Wydaje się, że wszystko jest ok. Widać tam wyszarzony "dodatkowy termometr" ustawiony na ID15543 - czyli prawidłowo.
Na poprzednim screenie, było tam pusto i dlatego nie dało się zapisać konfiguracji (bo tego pola nie można edytować).
Spróbuj jeszcze raz tam wejść i:
1. upewnij się, że "dodatkowy termometr" jest ustawiony na ID15543
2. ustaw termometr główny na ten z Heat Monitora
3. daj "zapisz"
Teraz poszło, wcześniej tak samo próbowałem. Analizując screeny z clouda widzę jedną różnicę gdy nie mogłem przypisać termometru to dodatkowego też nie było. Spojrz na screen jest pole "wybierz" teraz tam jest ten dodatkowy termometr ID15543.
klew

Beholder wrote: Wed Oct 09, 2024 11:19 am Teraz poszło, wcześniej tak samo próbowałem. Analizując screeny z clouda widzę jedną różnicę gdy nie mogłem przypisać termometru to dodatkowego też nie było. Spojrz na screen jest pole "wybierz" teraz tam jest ten dodatkowy termometr ID15543.
Tak. Ten błąd mówił o tym, że nie można zmienić "dodatkowego termometru", a u Ciebie na screenie on był "wyczyszczony".
Mmof

Zibi_007 wrote: Wed Oct 09, 2024 11:18 am Niestety, Auraton jest najgłośniejszy ze wszystkich testowanych urządzeń. Nawet podczas oglądania filmu (ze średnią głośnością) potrafi zakłócić seans. Może to tylko mój egzemplarz, ale informuę, bo czasami potrafi być to irytujące. Jak trafi się dobry moment., przedstawię pomiary (w decybelach), jak to wygląda w porównaniu do konkurencji.
Zgadzam się z kolegą że głowica jest dość głośna, a odnośnie stabilność połączenia po ostatnich poprawkach jest naprawdę dobrze. A pytanie do @Zibi_007 u Ciebie też głowica się otwiera za każdy razem jak zmieniasz z manuał na program albo jak program zmienia się np.z Program 1 na Program 2 ?
Zibi_007

Mmof wrote: Wed Oct 09, 2024 6:54 pm
Zibi_007 wrote: Wed Oct 09, 2024 11:18 am Niestety, Auraton jest najgłośniejszy ze wszystkich testowanych urządzeń. Nawet podczas oglądania filmu (ze średnią głośnością) potrafi zakłócić seans. Może to tylko mój egzemplarz, ale informuę, bo czasami potrafi być to irytujące. Jak trafi się dobry moment., przedstawię pomiary (w decybelach), jak to wygląda w porównaniu do konkurencji.
Zgadzam się z kolegą że głowica jest dość głośna, a odnośnie stabilność połączenia po ostatnich poprawkach jest naprawdę dobrze. A pytanie do @Zibi_007 u Ciebie też głowica się otwiera za każdy razem jak zmieniasz z manuał na program albo jak program zmienia się np.z Program 1 na Program 2 ?
Przyznam szczerze, że nie zwróciłem na to uwagi, ale dobrze, że o tym piszesz. Sprawdzę, jak zacznę na nowo palić.
Zachęcam do dodawania urządzeń Zigbee do bramki Z2S, zgłoszenia tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=16638

Nec Hercules contra plures!
Mmof

Zibi_007 wrote: Wed Oct 09, 2024 11:39 pm
Mmof wrote: Wed Oct 09, 2024 6:54 pm
Przyznam szczerze, że nie zwróciłem na to uwagi, ale dobrze, że o tym piszesz. Sprawdzę, jak zacznę na nowo palić.
Za pierwszym razem myślałem że to funkcja zabezpieczająca przed osiadaniem kamienia ale nawet dzisiaj rano słyszałem jak się otworzyła i zamknęła.
QLQ

Cholibka MEC na razie nie pali w piecu i kaloryfer zimny bo temperatury na dworze powyżej 12 stC u nas .
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
QLQ

Tak tylko jeszcze zapytam .. dlaczego tu nie ma danych/ wykresu?
.
Screenshot_20241010_215418_SUPLA.jpg
.
Tu są:
.
Screenshot_20241010_215613_SUPLA.jpg
.
Głowica sterowana zewnętrznym termometrem
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
klew

QLQ wrote: Thu Oct 10, 2024 7:55 pm Tak tylko jeszcze zapytam .. dlaczego tu nie ma danych/ wykresu?
.
Screenshot_20241010_215418_SUPLA.jpg
.
Tu są:
.
Screenshot_20241010_215613_SUPLA.jpg
.
Głowica sterowana zewnętrznym termometrem
Bo masz wyłączony "termometr" na wykresie. Kliknij na ikonę termometru na górnej belce na wykresie
robertklepacki94

Czegoś mi tu brakuje :roll: :roll:
Jak idą poprawki ? ;)
IMG_4041.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Robert Błaszczak

Mmof wrote: Wed Oct 09, 2024 6:54 pm [A pytanie do @Zibi_007 u Ciebie też głowica się otwiera za każdy razem jak zmieniasz z manuał na program albo jak program zmienia się np.z Program 1 na Program 2 ?
Potwierdzam, że przy zmianie z trybu manualnego na program i odwrotnie następuje otwarcie i zamknięcie zaworu. Nawet jak zawór jest zamknięty (aktualnie mamy dosyć ciepło na zewnątrz). Nie wiem, czy to zamierzony efekt?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “Nowości”