Brak wyświetlania w historii pomiarów

myszektbg

Witam
Po kilku walkach z Gosundem wracam z pytaniem.
Jak zaczęło wszystko chodzić i porobiłem testy z abberacją, w momencie kiedy ją wyłączyłem przestało pokazywać w "zakres Ostatnie 7 dni' pobór z tego gniazdka w poszczególnych dniach. Co ciekawe z ostatnich 24h wszystko jest. Nie jest ważne czy typ danych minutowy czy godzinny , ale od 09.10.2024 nie mam nic wyświetlane poza - w trybie "ostatnie 24 godziny".
W czym szukać problemu ? Pobory z gniazdka były :)

Teraz sprawdziłem w chmurze, ta sama sytuacja nie ma nic poniżej "wczoraj"
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Tam masz skok zużycia na prawie 400 kWh i ten słupek przyćmiewa resztę. Zrób sobie zoom to zobaczysz mniejsze słupki
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
myszektbg

Hym... :D kurde człowiek stary już, masz racje teraz patrzę dopiero na wielkość tego z 09.10 i to mnie zmyliło.
Zastanawiam się skąd takie cuda ? ale chyba wiem.
Na kombinacjach z softem i zmianach straciłem historię, więc dodałem wielkość zużycia jaka była przed resetem całego gniazdka na urządzeniu i stąd to wyszło.
Powinienem to chyba zrobić z poziomu chmury i bez informacji o dodaniu do historii ?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Teraz najprościej jest usunąć historię i od nowa będzie się zbierać bez tego skoku
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
myszektbg

Tak zrobiłem, usunąłem wszystko, dodałem wartość dodaną w chmurze i jest dobrze.

Return to “Pomoc”