Cześć,
dodałem Auraton Multizone Controller do Supli i nie za bardzo wiem jak go połączyć z czujka temeperatury (Auraton Heat Monitor). Sparowałem oba czujniki i widzę jest w aplikacji Supli natomiast nie umiem ich poprawnie skonfigurować.
Pierwszy błąd jaki widzę to to że w floor controller mam Błąd Termometru. O jaki termometr chodzi? Czy to ten który może być wpięty do multizona? Ja niestety żadnego nie dostałem w zestawie.
Druga sprawa że sparowałem floor controller z heat moniotrem ale niestety żadne zmiany ustawień temperatury na heat monitorze nie zmieniają stanu otwarcia/zamknięcia zaworu.
Czy jest gdzieś dokumentacja opisująca jak poprawnie uruchomić i skonfigurować Auraton Multizone Controller + Auraton Heat Monitor?
Błąd termometru
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
We wszystkich termostatach z Auraton Multizone Controller możesz ustawić termometr główny z Heat Monitora oraz Termostat z Heat Monitora jako termostat nadrzędny. Wtedy w aplikacji wszystko będziesz widział jako jeden termostat, a zmiany temperatury również te z przycisków w HM będą skutkowały zmianą zadanej temperatury w MC.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Mam ustawiony główny termometr dla AMC z Heat Monitor, ale nadal nie rozumiem:
- dlaczego w floor heating mam "Błąd Termometru"
- dlaczego zawór nie otwiera/zamyka się gdy zmieniam zadaną temperaturę, która jest wyższa/niższa niż obecna
Supla
Open HAB - https://github.com/magx2/openhab-supla
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ten "błąd termometru" oznacza, że nie jest ustawiony główny termometr dla stref grzewczych.
To musisz ustawić w cloud.
Ewentualne wcześniejsze parowanie bezpośrednio między fhc a hm nie ma znaczenie, gdy urządzenie pracuje z bramką
To musisz ustawić w cloud.
Ewentualne wcześniejsze parowanie bezpośrednio między fhc a hm nie ma znaczenie, gdy urządzenie pracuje z bramką
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Dobra udało mi się pozbyć tego błędu. Teraz pytanie - dlaczego jak ustalę zadaną temperaturę na 40 stopni to AMC pokazuje że strefa ma działć (zielone dioda świeci się światłem ciągłym) ale siłownik nie porusza się (usunąłem czerwone zabezpieczenie)
Supla
Open HAB - https://github.com/magx2/openhab-supla
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
To już pytanie do Auratona. Moja wiedza kończy się na zapaleniu czerwonej diodymagx2 wrote: Sun Oct 13, 2024 1:53 pm Dobra udało mi się pozbyć tego błędu. Teraz pytanie - dlaczego jak ustalę zadaną temperaturę na 40 stopni to AMC pokazuje że strefa ma działć (zielone dioda świeci się światłem ciągłym) ale siłownik nie porusza się (usunąłem czerwone zabezpieczenie)
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Kosiara00
Też posiadam ten błąd jednak przy próbie dodania wyskakuje mi błąd i nie można dodać Termometra Głownego.
Co w tej sytuacji zrobić? Może jednak coś źle dodaje?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.