SBW-02 nie steruje Came ZBX74-78
-
GreenZet
Dzięki "pzygmunt" za wszystkie rady. Na elektrodzie podpowiedziano mi jak poustawiać ZBXa - działa wszystko i SBW i piloty. Kontaktron już zamawiam. Swoją drogą aplikacja Supli steruje prawidłowo bramą a Asystent Google zamyka ją i otwiera kilka razy
ale to chyba przez to że nie widzi jej położenia. Funkcja Call Supla dla mnie rewelacja.
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
To się podziel też tutaj jak to finalnie zrobiłeśGreenZet wrote: Mon Oct 14, 2024 3:55 pm Dzięki "pzygmunt" za wszystkie rady. Na elektrodzie podpowiedziano mi jak poustawiać ZBXa - działa wszystko i SBW i piloty. Kontaktron już zamawiam. Swoją drogą aplikacja Supli steruje prawidłowo bramą a Asystent Google zamyka ją i otwiera kilka razyale to chyba przez to że nie widzi jej położenia. Funkcja Call Supla dla mnie rewelacja.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Jeden z niewielu chlubnych wyjątków gdzie na elektrodzie ktoś uzyskał realną pomoc a nie wynaturzenia "mondrosków"GreenZet wrote: Mon Oct 14, 2024 3:55 pm Dzięki "pzygmunt" za wszystkie rady. Na elektrodzie podpowiedziano mi jak poustawiać ZBXa - działa wszystko i SBW i piloty. Kontaktron już zamawiam. Swoją drogą aplikacja Supli steruje prawidłowo bramą a Asystent Google zamyka ją i otwiera kilka razyale to chyba przez to że nie widzi jej położenia. Funkcja Call Supla dla mnie rewelacja.
YoMan
Podaj proszę link do tematu na elektrodzie, bo aż trudno uwierzyć, a i innym pewnie się przyda.GreenZet wrote: Mon Oct 14, 2024 3:55 pm Dzięki "pzygmunt" za wszystkie rady. Na elektrodzie podpowiedziano mi jak poustawiać ZBXa - działa wszystko i SBW i piloty. Kontaktron już zamawiam. Swoją drogą aplikacja Supli steruje prawidłowo bramą a Asystent Google zamyka ją i otwiera kilka razyale to chyba przez to że nie widzi jej położenia. Funkcja Call Supla dla mnie rewelacja.
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
GreenZet
-
robgold
Nie musisz mieć kontaktronów, stany można czytać z wyjść krańcówki bramy - FC/FA/F.GreenZet wrote: Mon Oct 14, 2024 3:55 pm Dzięki "pzygmunt" za wszystkie rady. Na elektrodzie podpowiedziano mi jak poustawiać ZBXa - działa wszystko i SBW i piloty. Kontaktron już zamawiam. Swoją drogą aplikacja Supli steruje prawidłowo bramą a Asystent Google zamyka ją i otwiera kilka razyale to chyba przez to że nie widzi jej położenia. Funkcja Call Supla dla mnie rewelacja.
Trzeba tylko wpiąć diody aby prąd upływu wejścia nie wyzwalał Ci wejścia w SBW ponieważ ma ona bardzo małą histerezę i minimalna różnica napiec wyzwoli je.
-
StysieK
jakieś konkretne diody polecasz? u mnie nie idzie wysterować stanu bramy.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Pamiętaj, że wpięcie w krańcówki wykonujesz na własną odpowiedzialność. Takie podłączenie może wpłynąć negatywnie na pracę napędu. Są osoby, które tak podłączyły i twierdzą, że im to działa ale nie jest to rekomendowane rozwiązanie. W tym przypadku rekomendowanym rozwiązaniem jest kontaktron.
SUPLA.... Nareszcie w domu.