Led rgb 330wat 21A jak zrobić sterowanie przez swl-01
-
Witam, jestem tu nowy. Potrzebuje pomocy przy podłączeniu taśmy ledowej rgb o mocy 330watt. Klient chce mieć sterowanie przez suple zarówno kolorem jak i przyciemnieniem ale opór 27,5 Amper jet zbyt duży dla tego sterownika. Jakieś pomysły jak to rozwiązać? Zastanawiałem się nad sterownikiem led Mi-Ligt HR5 power bo do niego mogę podpiąć taśmy o mocy 360 watt max, ale jak to ewentualnie połączyć z suplą by sterowało światłem? W najgorszym wypadku zostanie zrobić tylko włączanie i wyłączanie przez row-01 a resztą funkcji sterować z pilota Miboxer. Proszę o jakieś pomysły jak to rozwiązać, to jeden z moich lepszych klientów i chciał bym mu zastosować rozwiązanie jak najwygodniejsze. z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi
-
Zamel slw-01 + wzmacniacz PWMTomek85 wrote: Thu Oct 17, 2024 1:18 pm Witam, jestem tu nowy. Potrzebuje pomocy przy podłączeniu taśmy ledowej rgb o mocy 330watt. Klient chce mieć sterowanie przez suple zarówno kolorem jak i przyciemnieniem ale opór 27,5 Amper jet zbyt duży dla tego sterownika. Jakieś pomysły jak to rozwiązać? Zastanawiałem się nad sterownikiem led Mi-Ligt HR5 power bo do niego mogę podpiąć taśmy o mocy 360 watt max, ale jak to ewentualnie połączyć z suplą by sterowało światłem? W najgorszym wypadku zostanie zrobić tylko włączanie i wyłączanie przez row-01 a resztą funkcji sterować z pilota Miboxer. Proszę o jakieś pomysły jak to rozwiązać, to jeden z moich lepszych klientów i chciał bym mu zastosować rozwiązanie jak najwygodniejsze. z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi
YoMan
-
A przepraszam znalazłem że jest w wersji rgb, ale w tedy wpiąć w kolejności slw 01 potem wzmacniacz pwm i taśma? a ściemnianie też będzie obsługiwał?
-
Ja zrozumiałem jako artykuł bez pisania ilości. Jasne że do rgb potrzeba by 3x
Co do podpięcia: 230-> zasilacz -> slw -> pwm aplifier -> led
Co do podpięcia: 230-> zasilacz -> slw -> pwm aplifier -> led
YoMan