Błąd w aplikacji ? 24.10.03

myszektbg

Witam

Dołożyłem sobie dzisiaj lokalizację, przesunąłem dwa urządzenia w tą lokalizację (w chmurze robione z poziomu PC) i nie było możliwości zapamiętania zmiany położenia w lokalizacji tych urządzeń - była ustawiona kolejność do momentu wyłączenia apki i co drugi, może trzeci raz jak wybierałem dane urządzenie to które chciałem przenieść w inna pozycje lokalizacji, wyświetlał mi opcje logowania do chmury.
Co ciekawe po odznaczeniu w ustawieniach apki "pokazywanie przycisku ( i )" zaczęło wszystko ustawiać i zapamiętywać się tak jak chciałem.
Na nowo po włączeniu ( i ) ustawienia są zapamiętane, ale jak chce przesunąć w inna pozycje to od razu mam "wprowadź Twoje dane logowania do Supla Cloud".
Zauważyłem teraz że na wszystkich urządzeniach które maja liczniki energii po kliknięciu w apce i przytrzymaniu wyświetla sie logowanie do Cloud-a a dopiero kliknięcie po boku (np w miejscu gdzie jest 'i' ) zaznacza urządzenie i można zmienić jego pozycję.
Czy to jakiś błąd czy tak ma być ?
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Tam są dwa rodzaje długiego kliknięcie. Jeżeli przytrzymasz dłużej w okolicy nazwy, to otwiera się okno do zmiany nazwy, które przy pierwszym otwarciu wymaga podania danych logowania w celu zmiany nazwy. Natomiast przytrzymanie w innym miejscu służy do przenoszenia. Jednak w aplikacji można przenosić tylko w obrębie jednej lokalizacji. Zmiana lokalizacji jest aktualnie możliwa tylko w cloud.
myszektbg

mipolansk wrote: Sun Oct 20, 2024 6:43 pm Tam są dwa rodzaje długiego kliknięcie. Jeżeli przytrzymasz dłużej w okolicy nazwy, to otwiera się okno do zmiany nazwy, które przy pierwszym otwarciu wymaga podania danych logowania w celu zmiany nazwy. Natomiast przytrzymanie w innym miejscu służy do przenoszenia. Jednak w aplikacji można przenosić tylko w obrębie jednej lokalizacji. Zmiana lokalizacji jest aktualnie możliwa tylko w cloud.
Wiem, że zmiana jest możliwa tylko w obrębie lokalizacji. O tych zmianach odnośnie klikania nie wiedziałem :)
Nie zapamiętywało mi położenia urządzenia w jednej lokalizacji. Zaczęło zapamiętywać dopiero po odznaczeniu ( i )
Resztę już rozumiem.

Return to “Android”