MEW-02 ETH – retencja danych

Ostrymiecz
Has thanked: 3 times

Dzień dobry,

nie mogę znaleźć dokładnej informacji o retencji odczytanych danych przez Zamelowskie liczniki energii.
Planuję wykonywać zdalny pomiar zużytej energii swoich urządzeń w różnych miejscach.

Czego oczekuję od licznika Zamel MEW-02 ETH:
1. Odczyt wykorzystanych kWh
2. Możliwość wpisania ceny za kWh do apki i widok sumy zł zużytych kWh danego miesiąca
3. Licznik wysyła dane do chmury i tam trzyma je… no właśnie, jaka jest retencja danych w chmurze Supli? Mgę mieć odczytany cały rok lub dłuższy okres z jednego licznika?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Ostrymiecz wrote: Wed Oct 30, 2024 11:15 am Czego oczekuję od licznika Zamel MEW-02 ETH:
1. Odczyt wykorzystanych kWh
2. Możliwość wpisania ceny za kWh do apki i widok sumy zł zużytych kWh danego miesiąca
3. Licznik wysyła dane do chmury i tam trzyma je… no właśnie, jaka jest retencja danych w chmurze Supli? Mgę mieć odczytany cały rok lub dłuższy okres z jednego licznika?
Serwer zapisuje dane co 10 min i dane dotyczące energii są trzymane obecnie bezterminowo. Nie ma żadnych planów obecnie, aby to zmieniać.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Ostrymiecz
Has thanked: 3 times

Świetna wiadomość!
Zapytałem tutaj, ponieważ gdzieś w sieci mignęła mi informacja, że dane są trzymane w chmurze miesiąc lub trzy i zamazywane w trybie roundrobin.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Historia energii bezterminowo.
Historia napięcia/prądu/mocy max 3 miesiące wstecz.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “ZAMEL MEW-02 ETH”