Wiesza się cały wemos ale nie wiem czy nie przez te DS-y . Wemosa już mieniałem chyba trzy razy i nadal to samo . Dostęp do sieci jest bardzo dobry.
no to niestety musisz się pomęczyć metodą prób i błędów. Zmienić pin zgodnie z rozpiską dopuszczalnych pinów, zmienić rezystor na nieco mniejszy, zmienić zasilanie, sprawdzić czy się wiesza na jednym, potem na drugim, etc.... taka zabawa jak się ktoś nudzi
Wiesza się cały wemos ale nie wiem czy nie przez te DS-y . Wemosa już mieniałem chyba trzy razy i nadal to samo . Dostęp do sieci jest bardzo dobry.
no to niestety musisz się pomęczyć metodą prób i błędów. Zmienić pin zgodnie z rozpiską dopuszczalnych pinów, zmienić rezystor na nieco mniejszy, zmienić zasilanie, sprawdzić czy się wiesza na jednym, potem na drugim, etc.... taka zabawa jak się ktoś nudzi
Nie miałem ostatnio czasu się bawić więc zmieniłem rezystor z 4.7 na 3.3k i jak na razie chodzi bez problemu. Zmiana portu jak koledzy wcześniej pisali raczej nie ma sensu dlatego że ja mam trzy moduły zaprogramowane które tylko podmieniałem ja coś się działo z czego jeden to esp32-s2 który tez tak się zachowywał. W piwnicy gdzie moduł był podpięty doprowadziłem przewód ethernetowy i tam dałem do niego przedłużacz sieci żeby też wyelyminować zakłócenia wifi. Jedyne czego nie robiłem to zmiana rezystora bo myślałem że na dwóch ds-ach przy metrowych przewodach to jest wystarczające. Zastanawiał mnie też fakt że skoro coś by się działo z czujnikami to dlaczego cały moduł był wyłączony i nie łączył się z suplą. jeszcze kilka dni poleży w pokoju żeby mieć pewność że działa dobrze a potem przeniosę go do piwnicy. Jeżeli znowu zacznie się coś dziać to pozostaje tylko szukać w obrębie sieci gdzie jako jedyna będzie zmieniona. Wydawało mi się że jeżeli nie pracują czujniki to moduł powinien działać bez pokazywania wartości a tutaj cały moduł siadał i niezależnie czy to wemos czy esp32.