Witam
Czy można tak ustawić SRW-01 aby przycisk fizyczny był nieaktywny według harmonogramu?
Supla SRW-01 + przycisk fizyczny
-
stefanakord
Jakieś inne rozwiązanie?
Chodzi mi o przycisk otwierający bramę tylko w danych godzinach
ROW-01 z dzwonkowym?
Chodzi mi o przycisk otwierający bramę tylko w danych godzinach
ROW-01 z dzwonkowym?
-
stefanakord
"brama" z rolety możemy tak to nazywać.
Dobrze kombinuje z tym ROW-01 i przycisk dzwonkowy?
Czy jakieś inne rozwiązanie?
Dobrze kombinuje z tym ROW-01 i przycisk dzwonkowy?
Czy jakieś inne rozwiązanie?
-
stefanakord
Przycisk musiałby być w innym miejscu oddalonym od "bramy", rozwiązanie z ROW-01 byłoby chyba najlepszym rozwiązaniemdjalex wrote: Fri Nov 08, 2024 8:29 am Można to rozwiązać sprzętowo - przed przycisk musiałabyś zastosować zegar sterujący lub jakiś moduł pracujący wg zadanego harmonogramu.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Moglibyśmy rozważyć sceny, które będą pozwalały się odpalić tylko w określonych godzinach ale to musiałby zaczekać na aktualizację coud-a. Wtedy wyzwalacz akcji mógłby odpalać scenę, która sterowałaby srw.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
stefanakord
Dziękuję a jaki przypuszczalny termin wprowadzenia?pzygmunt wrote: Fri Nov 08, 2024 11:05 am Moglibyśmy rozważyć sceny, które będą pozwalały się odpalić tylko w określonych godzinach ale to musiałby zaczekać na aktualizację coud-a. Wtedy wyzwalacz akcji mógłby odpalać scenę, która sterowałaby srw.
Czyli na tą chwilę w żaden inny sposób nie uruchomię takiej ani zbliżonej funkcjonalności?
Zapewne termin wprowadzenia takiej funkcjonalności zależny jest od "mocy przerobowej" osób w to zaangażowanych.
Na razie chyba pozostał sposób zaproponowany przez kolegę @djalex lub Twój z modułem ROW-01 ( styk jego przekaźnika włączony szeregowo z przyciskiem SRW-01). Na ROW ustawiłbyś tylko harmonogram załączający go w określonych godzinach. Przycisku do ROW-a nie potrzeba - tylko SRW z przyciskiem dla osób uprawnionych według harmonogramu z ROW-a.
Na razie chyba pozostał sposób zaproponowany przez kolegę @djalex lub Twój z modułem ROW-01 ( styk jego przekaźnika włączony szeregowo z przyciskiem SRW-01). Na ROW ustawiłbyś tylko harmonogram załączający go w określonych godzinach. Przycisku do ROW-a nie potrzeba - tylko SRW z przyciskiem dla osób uprawnionych według harmonogramu z ROW-a.