Auraton - promocja wreszcie jest

pzygmunt
Been thanked: 59 times

To zdecydowanie o 6:30 min za dużo ;)
SUPLA.... Nareszcie w domu.
SOYER
Been thanked: 2 times

[email protected] wrote: Thu Nov 07, 2024 6:31 pm
Diodak wrote: Thu Nov 07, 2024 6:08 pm Przepraszam, jestem w gorącej wodzie kompany i mam sraczkę, że badziewie nie chce współpracować.
Są tutaj tacy, którym wszystko działa, a jak im coś nie działa to szukają rozwiązania i je znajdują, ale są też tacy którym nigdy nic nie pasuje i nie działa i wypisują od razu na forum to co im ślina na język przyniesie, byleby sobie ulżyć.
Proszę opisać problem w mailu do naszego serwisu to postaramy się znaleźć rozwiązanie i wyżej opisane przez Ciebie kłopoty zdrowotne być może bezpowrotnie miną.
Serio?
Z całym szacunkiem do Auratona i osób tam pracujących. Cieszę się niezmiernie z Waszej współpracy z Suplą.
Naprawdę jesteście kolejną firmą która sprzedaje swój produkt bez wyczerpującej instrukcji obsługi. Takiej z opisanymi wszystkimi funkcjami, zależnościami, wytłumaczeniem wszystkich ustawień urządzenia zarówno fizycznymi jak i tymi w apce i cloudzie?
Mylę się prawda? Zaraz mi to udowodnicie wklejając tu pdf instrukcji, ew. zdjęcie linka wpisanego w instrukcji który kieruje do takich wyczerpujących informacji na www.
To na pewno nie jest link do instrukcji/dokumentacji Supli, bo taka nie istnieje, ale jako szanująca się firma, przed wprowadzeniem produktu na rynek konsumencki, na pewno sami napisaliście taką rzecz opisującą ten mały wycinek Supli który powiązany jest z Waszymi produktami.
Prawda?
https://youtube.com/@tomaszhamer8134?si=_J1cT_QWsXxgt1Fm
https://kryry01.aqi.eco/pl
https://app.weathercloud.net/d4311785603
https://github.com/Soyer79
[email protected]
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times

SOYER wrote: Thu Nov 07, 2024 9:47 pm
Diodak wrote: Thu Nov 07, 2024 6:08 pm Przepraszam, jestem w gorącej wodzie kompany i mam sraczkę, że badziewie nie chce współpracować.
Są tutaj tacy, którym wszystko działa, a jak im coś nie działa to szukają rozwiązania i je znajdują, ale są też tacy którym nigdy nic nie pasuje i nie działa i wypisują od razu na forum to co im ślina na język przyniesie, byleby sobie ulżyć.
Proszę opisać problem w mailu do naszego serwisu to postaramy się znaleźć rozwiązanie i wyżej opisane przez Ciebie kłopoty zdrowotne być może bezpowrotnie miną.
Serio?
Z całym szacunkiem do Auratona i osób tam pracujących. Cieszę się niezmiernie z Waszej współpracy z Suplą.
Naprawdę jesteście kolejną firmą która sprzedaje swój produkt bez wyczerpującej instrukcji obsługi. Takiej z opisanymi wszystkimi funkcjami, zależnościami, wytłumaczeniem wszystkich ustawień urządzenia zarówno fizycznymi jak i tymi w apce i cloudzie?
Mylę się prawda? Zaraz mi to udowodnicie wklejając tu pdf instrukcji, ew. zdjęcie linka wpisanego w instrukcji który kieruje do takich wyczerpujących informacji na www.
To na pewno nie jest link do instrukcji/dokumentacji Supli, bo taka nie istnieje, ale jako szanująca się firma, przed wprowadzeniem produktu na rynek konsumencki, na pewno sami napisaliście taką rzecz opisującą ten mały wycinek Supli który powiązany jest z Waszymi produktami.
Prawda?
Proszę o jakąś informację, czego od nas oczekujesz lub jak możemy Tobie pomóc?
Last edited by [email protected] on Fri Nov 08, 2024 1:53 pm, edited 1 time in total.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

SOYER wrote: Thu Nov 07, 2024 9:47 pm Serio?
Prawda?
Tutaj będąc obiektywnym muszę nieco stanąć w obronie Auratona (chociaż nie zapracowali sobie na razie na to). Przewija się przez moje ręce trochę różnego sprzętu. Sprzęty co do których jest jakaś szersza instrukcja to jeszcze AGD i RTV, żeby przysłowiowy Janusz i Grażynka to jakoś ogarnęli. Wszystkie inne urządzenia, a zwłaszcza Smart, są bardzo ascetyczne w tej kwestii. Jeżeli jest instrukcja to napisana maczkiem ale lupa nie jest dołączona a jak już odcyfrujesz to jest co najwyżej "Nacisnij - poczekaj - jeżeli nie działa to tutaj jest QR". Zerknij na wszystkie sprzęty z naszej półki typu moduły, głowice, czujki ruchu, etc (pomijam że wszystko jest z Chin). Widziałeś instrukcję do telefonu? Ja nie. A do innych systemów z wyższej półki typu Grenton, Loxone czy nawet Satel? Tylko dokumentacje serwisowe i instalator musi ci tłumaczyć chociaż możesz kupić na wolnym rynku bez instalacji.
Takie czasy ... niestety i takie standardy.
YoMan
Has thanked: 46 times
Been thanked: 21 times

Przecież mężczyźni nie czytają instrukcji ;)
No chyba, że coś nie działa :lol:
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

lukasz06 wrote: Thu Nov 07, 2024 11:50 pm Przecież mężczyźni nie czytają instrukcji ;)
No chyba, że coś nie działa :lol:
zapomniałeś dodać "prawdziwi" :lol:

manual - differs boys from men
YoMan
Been thanked: 2 times

[email protected] wrote: Thu Nov 07, 2024 10:38 pm

Serio?
Prawda?
Z całym szacunkiem, ale kompletnie nie wiem jak ustosunkować się do Twojej chaotycznej wypowiedzi. Wyczuwam jakiś zarzut, ale pewny nie jestem. To już druga Twoja wypowiedź w tym wątku. Pierwsza to: cyt.: „To niedobra o tym mówić…”, również nie jest zrozumiała. Proszę o jakąś informację, czego od nas oczekujesz lub jak możemy Tobie pomóc?
Takie świadectwo.
Takie standardy.
https://youtube.com/@tomaszhamer8134?si=_J1cT_QWsXxgt1Fm
https://kryry01.aqi.eco/pl
https://app.weathercloud.net/d4311785603
https://github.com/Soyer79
Diodak

Szanowne Koleżaństwo,
Zacznę jeszcze raz, postaram się przedstawić napotkane problemy tak jak najlepiej potrafię.
Proszę wybaczyć niegramotność, ale nie wiele wiem o Supli.

Wczoraj dotarła do mnie przesyłka z Auraton Smart Box - duża radość.
1. założyłem konto Supla.
2. sparowałem Auraton Smart Box z moim kontem Supla i tu zakończyły się sukcesy,

3. podjąłem się próby sparowania Auraton Pulse z Suplą, klikałem przycisk na Auraton Sart Box i Auraton Pulse - i nic
4. klikałem w odwrotnej kolejności - i nic
5. wpadłem na pomysł żeby jedną z głowić przywrócić do ustawień fabrycznych - i jest sukces, sparowała głowica i Auraton Pulse
6. przestraszyłem się, że będę musiał każde urządzenie po kolei formatować i przypinać do Supli i na nowo budować zależności pomiędzy poszczególnymi urządzeniami, a Supli jeszcze tak nie znam - obawiałem się, że cos nie pyknie i będę siedział całą noc szukając pomocy i odpowiedzi w Instrukcji obsługi.
7. postanowiłem przywrócić głowicę do systemu Auraton i napotkałem na opór materii
8. Głowica nie chciała się parować z Auraton Pulse
9. usunąłem Auraton Pulse z Supli
10. udało się sparować głowicę
11. ustawienia Auraton-a sie pokićkały, głowice pokazywały otwarcie na 150%
12. po wielu próbach udało się opanować sytuację.
Aktualnie do ogrzewania używam Auraton Smart, a Auraton Smart Box leży na biurku i kusi...

proszę o wyjaśnienie idei jak oba urządzenia pogodzić tj.:
- czy parując Auraton Pulse z Supla przerzucają się wszystkie urządzenia oraz zależności pomiędzy nimi?
- jeśli nie to czy każde urządzenie Auraton Smart należy sformatować i dopiero wtedy przypisać do Supli?
- czy w Supli można ustawić grupowanie urządzeń i wydawać komendy dla grup urządzeń?
- gdzie znajdę jakiś przykład wyjaśnienie jak powyższe zrobić, takie wiecie dla słabszych?
pzygmunt

Serio?
Prawda?
Rzecz w tym, że rozwiązania oferowane na rynku są już tak złożone, że musiałbyś dołączać księgarnię.
Co więcej wszystko się tak zmienia, że to co napisałeś dzisiaj jutro jest już nieaktualne.
Kupując laptopa musiałbyś dostać wszystko z działu "Informatyka" z Empiku.
Kupując telewizor czy smartfon, powinieneś dostać instrukcję do urządzenia, os-u i wszystkich apek jakie są tam dostępne.

Na koniec nawet jak już dostarczysz użytkownikowi wszystko na piśmie to i tak nie przeczyta tylko zapyta w sieci ;)
pzygmunt

Diodak wrote: Fri Nov 08, 2024 7:21 am 2. sparowałem Auraton Smart Box z moim kontem Supla i tu zakończyły się sukcesy,
Czy Auraton Box widoczny jest tutaj https://cloud.supla.org/ ?

Diodak wrote: Fri Nov 08, 2024 7:21 am 3. podjąłem się próby sparowania Auraton Pulse z Suplą, klikałem przycisk na Auraton Sart Box i Auraton Pulse - i nic
Auraton Box pełni taką samą funkcję jak Pulse i obu centralek nie da się połączyć. Jeśli chcesz używać Supli to musisz zrezygnować z Pulse wraz z rezygnacją z dotychczasowej aplikacji. Jeśli zdecydujesz się na Box-a to wszystkie urządzenia musisz przepiąć do Box-a.
Diodak wrote: Fri Nov 08, 2024 7:21 am 6. przestraszyłem się, że będę musiał każde urządzenie po kolei formatować i przypinać do Supli i na nowo budować zależności pomiędzy poszczególnymi urządzeniami, a Supli jeszcze tak nie znam - obawiałem się, że cos nie pyknie i będę siedział całą noc szukając pomocy i odpowiedzi w Instrukcji obsługi.
Niestety taka jest konsekwencja przeniesienia się z Pulse na Suplę, Trzeba to skonfigurować od nowa.
Diodak wrote: Fri Nov 08, 2024 7:21 am - czy parując Auraton Pulse z Supla przerzucają się wszystkie urządzenia oraz zależności pomiędzy nimi?
Nie
Diodak wrote: Fri Nov 08, 2024 7:21 am - jeśli nie to czy każde urządzenie Auraton Smart należy sformatować i dopiero wtedy przypisać do Supli?
Tak
Diodak wrote: Fri Nov 08, 2024 7:21 am - czy w Supli można ustawić grupowanie urządzeń i wydawać komendy dla grup urządzeń?
W Supli jest coś takiego jak grupy ale ma to trochę inne zastosowanie i w odniesieniu do Auraton-a bardziej widziałby to w połączeneiu np. z
Switch Onw/Two.
To o co zapewne pytasz to czy jest możliwość sterowania grupą termostatów/głowic jak jedną. W Supli możesz wskazać w wielu głowicach/termostatach, który termostat jest tym nadrzędnym i wtedy wszystko widoczne jest jako jeden termostat.
Diodak wrote: Fri Nov 08, 2024 7:21 am - gdzie znajdę jakiś przykład wyjaśnienie jak powyższe zrobić, takie wiecie dla słabszych?
Jak się zdecydujesz porzucić Pulse na rzecz Box-a to pomożemy Ci krok po kroku.
PS. Dopytaj Auraton ale z tego co mi się "obiło o uszy" to dla właścicieli Pulse miała być jakaś promocja na Box-a umożliwiająca tańszą przesiadkę na Box-a.

Return to “Ogólna dyskusja”