Linki bezpośrednie - odczyt LCD 2004
-
tomazi78
tylko że te wspierane OLED`y SSD1306, SH1106 są malutkie
-
tomazi78
Widziałem właśnie, że jest 2,42`` i zamówiłem taki. On ma oznaczenie SSD1309, ale czytałem w innym wątku, że chyba działa poprawnie
-
Gitman
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
tomazi78
Zamontowałem OLED SSD1309.
Brakuje jednak odpowiednich linków bezpośrednich w GG. Chciałem odczytać pomiar zawartości CO2, a z poziomu GG jest do wyboru ograniczona ilość takich linków bezpośrednich, które narzucają od razu ikonki.
A ja potrzebuje odczytać oprócz temp i wilgotności, jeszcze pomiar CO2 (ogólny kanał pomiarowy) i działanie rozdzielni ON/OFF (wykorzystanie kanału otwarcia okna).

Brakuje jednak odpowiednich linków bezpośrednich w GG. Chciałem odczytać pomiar zawartości CO2, a z poziomu GG jest do wyboru ograniczona ilość takich linków bezpośrednich, które narzucają od razu ikonki.
A ja potrzebuje odczytać oprócz temp i wilgotności, jeszcze pomiar CO2 (ogólny kanał pomiarowy) i działanie rozdzielni ON/OFF (wykorzystanie kanału otwarcia okna).

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Proś @krycha88 może się zlituję. O stan krańcówki to ja już pisałem z 2 lata temu co prawda do poczty a nie stanu rozdzielni ale krańcówka to krańcówka. Na obecną chwilę obszedłem to dając w obudowę diodę która załącza mi się z reakcji.tomazi78 wrote: Thu Nov 07, 2024 1:02 pm Zamontowałem OLED SSD1309.
![]()
https://pietras-81.aqi.eco/
-
tomazi78
W jaki sposób to zrobiłeś? Która opcja w GG została uruchomiona i jak to przekazuje sygnal do tej diody?Pietras81 wrote: Thu Nov 07, 2024 1:20 pm
Proś @krycha88 może się zlituję. O stan krańcówki to ja już pisałem z 2 lata temu co prawda do poczty a nie stanu rozdzielni ale krańcówka to krańcówka. Na obecną chwilę obszedłem to dając w obudowę diodę która załącza mi się z reakcji.