[A] Wersja 24.11 -> 24.12

mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Zapraszam do testowania nowej wersji aplikacji. Zmiany to:

- Dodanie informacji o stanie baterii dla urządzeniach zasilanych bateryjnie (głównie Auraton oraz DIY). Ikona baterii pojawi się na liście kanałów po prawej stronie na kafelku urządzenia. Ikona pokaże się tylko gdy dane urządzenie jest zasilane bateryjnie, ale nie dla urządzeń powiązanych. Możliwe ikony:
  • Jeżeli urządzenie nie podaje stanu baterii ale jest aktualnie zasilane z baterii Image
  • Dla urządzeń które posiadają baterię, ale aktualnie jest zasilane sieciowo Image
  • <= 10% Image
  • <= 25% Image
  • <= 50% Image
  • <= 75% Image
  • > 75% Image
- Dodanie konfigurowalnego poziomu alertu o niskim stanie baterii. W ustawieniach pojawiła się nowa opcja - "Sygnalizacja słabej baterii". Tam możecie ustawić poziom dla jakiego ma być wyświetlony komunikat o słabej baterii. Komunikat będzie wyświetlany zarówno dla urządzenia jak i urządzeń powiązanych. Dla przykładu, jeżeli termostat ma przypisany bateryjny czujnik temperatury i stan baterii spadnie poniżej zadanego poziomu, to na liście pojawi się czerwony wykrzyknik. Po jego kliknięciu otworzy się okienko z dokładniejszym opisem problemu.
- Dodanie możliwości podglądu zdjęcia licznika impulsów. Dla takiego licznika w detalach na górnym pasku po prawej stronie pojawi się ikona zdjęcia, po kliknięciu otworzy nowy widok ze zdjęciem licznika.
- Uzupełnienie brakujących tłumaczeń do języków (rumuński, ukraiński, słoweński, słowacki, portugalski, holenderski, węgierski, norweski, litewski, włoski, francuski, hiszpański, grecki, czeski)

Edit 04.12 - post
- Usprawniono odświeżanie baterii (wymagana jest również aktualizacja urządzeń)
- Dodano ikonę baterii na liście termostatów powiązanych
- Poprawiono błąd, który powodował, że nie wyświatlały się sumy mocy dla liczników powyżej 100A
- W zdjęciu licznika impulsów (OCR) dodano gest odświeżania

Link do aplikacji: https://drive.google.com/file/d/1_HSVFb ... drive_link

Zapraszam do testowania i dzielenia się uwagami :)
Last edited by mipolansk on Wed Dec 04, 2024 8:13 pm, edited 3 times in total.
lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

Super, tego brakowało 👍
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

heh ... a ja się męcze software'owo z powiadomieniami o baterii :) good job
YoMan
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

mipolansk wrote: Thu Nov 07, 2024 9:16 pm Zapraszam do testowania nowej wersji aplikacji. Zmiany to:

- Dodanie informacji o stanie baterii dla urządzeniach zasilanych bateryjnie (głównie Auraton oraz DIY). Ikona baterii pojawi się na liście kanałów po prawej stronie na kafelku urządzenia. Ikona pokaże się tylko gdy dane urządzenie jest zasilane bateryjnie, ale nie dla urządzeń powiązanych. Możliwe ikony:
  • Jeżeli urządzenie nie podaje stanu baterii ale jest aktualnie zasilane z baterii Image
  • Dla urządzeń które posiadają baterię, ale aktualnie jest zasilane sieciowo Image
  • <= 10% Image
  • <= 25% Image
  • <= 50% Image
  • <= 75% Image
  • > 75% Image
Gdzie ta ikona się powinna pojawiać?

Mam bramkę BLE i czujniki bateryjne, stan baterii jest widoczny pod (i), ale ikony nie widać?
Czy firmware na urządzeniach też powinien coś dodatkowo obsługiwać?
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Wygląda na to, że na kanale T/H nie została uwzględniona w aplikacji opcja pokazywania poziomu baterii.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
kris.gie
Has thanked: 1 time

Póki co u mnie ikonki są przy HM i RC od Auratona, przy czujnikach Xiaomi przez bramkę supla-device nie ma:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Ns gpm'ach jest
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan

U mnie na GPM tylko Ikea Vindriktning.
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Faktycznie pominąłem temperaturę i wilgotność. Więc tam się nie pokaże, ale zaraz to nadrobimy.
Lector wrote: Fri Nov 08, 2024 4:47 am Gdzie ta ikona się powinna pojawiać?

Mam bramkę BLE i czujniki bateryjne, stan baterii jest widoczny pod (i), ale ikony nie widać?
Czy firmware na urządzeniach też powinien coś dodatkowo obsługiwać?
Czy to dotyczy też innych czujników czy same temperatura+wilgotność?
Maciek663
Been thanked: 1 time

Panowie - jak jest możliwość dodania do widoku kanału takiej ikony, to może warto pomyśleć o dodaniu wartości PWM dla dimmerów itp.? Niedawno dodaliście to ale trzeba wejść w kanał żeby to sprawdzić, myślę że by to ułatwiło obsługę jakby wartość się wyświetlała przy ikonie kanału (jeśli wartość jest różna od zera).

Return to “Android”