[A] Wersja 24.11 -> 24.12

Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

mipolansk wrote: Fri Nov 08, 2024 7:06 am Faktycznie pominąłem temperaturę i wilgotność. Więc tam się nie pokaże, ale zaraz to nadrobimy.
Lector wrote: Fri Nov 08, 2024 4:47 am Gdzie ta ikona się powinna pojawiać?

Mam bramkę BLE i czujniki bateryjne, stan baterii jest widoczny pod (i), ale ikony nie widać?
Czy firmware na urządzeniach też powinien coś dodatkowo obsługiwać?
Czy to dotyczy też innych czujników czy same temperatura+wilgotność?
Ja mam tylko bateryjne T/H, ale sprawdź też na kanale temperatury.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

mipolansk wrote: Fri Nov 08, 2024 7:06 am
Czy to dotyczy też innych czujników czy same temperatura+wilgotność?
Nie mam jak sprawdzić na razie ale tytułem wyprzedzenia czy pomyślałeś o czujkach okien/drzwi i czujkach ruchu?
YoMan
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

YoMan wrote: Fri Nov 08, 2024 8:15 am Nie mam jak sprawdzić na razie ale tytułem wyprzedzenia czy pomyślałeś o czujkach okien/drzwi i czujkach ruchu?
Jakiej funkcji kanału używasz dla czujnika ruchu?
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

mipolansk wrote: Fri Nov 08, 2024 7:06 am Czy to dotyczy też innych czujników czy same temperatura+wilgotność?
Mam tylko temperatury i wilgotności.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
YoMan

mipolansk wrote: Fri Nov 08, 2024 8:42 am
YoMan wrote: Fri Nov 08, 2024 8:15 am Nie mam jak sprawdzić na razie ale tytułem wyprzedzenia czy pomyślałeś o czujkach okien/drzwi i czujkach ruchu?
Jakiej funkcji kanału używasz dla czujnika ruchu?
Jeszcze się nie zastanawiałem (więc się nie spieszy) ale wydaje mi się, że powinno być do wszystkich czujników (okna, drzwi, cieczy, skrzynki pocztowej, etc.) jeżeli już jest taki ficzer (naprawde fajnie to wygląda, nie spodziewałem się takiej opcji - grats) to chyba powinien być do wszelkich kanałów, które można "ubateryjnić". Mój soft dopiero jest na pierwszym etapie (1 rodzaj sensora) i testuję go ale jak pójdzie OK to potem prawie ctr+c -> ctrl+v
YoMan

Taka ciekawostka. Odkopałem swój post z przed 5 lat: viewtopic.php?p=50689#p50689

No i się doczekałem :D
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

YoMan

Robert Błaszczak wrote: Fri Nov 08, 2024 11:13 am Taka ciekawostka. Odkopałem swój post z przed 5 lat: viewtopic.php?p=50689#p50689

No i się doczekałem :D
nie nooo... Robert .... Twój pomysł był do d...y. Ikonka była ze złej strony :lol:
YoMan

YoMan wrote: Fri Nov 08, 2024 11:16 am nie nooo... Robert .... Twój pomysł był do d...y. Ikonka była ze złej strony :lol:
Czyżbyś sugerował, że Zespół Supli 5 lat zastanawiał się, po której stronie ma być ikonka baterii? :lol: :mrgreen: ;)

A tak na marginesie, to wydaje mi się, że symbol baterii w pionie wygląda lepiej.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Yepestis
Has thanked: 19 times

Robert Błaszczak wrote: Fri Nov 08, 2024 11:22 am
YoMan wrote: Fri Nov 08, 2024 11:16 am nie nooo... Robert .... Twój pomysł był do d...y. Ikonka była ze złej strony :lol:
Czyżbyś sugerował, że Zespół Supli 5 lat zastanawiał się, po której stronie ma być ikonka baterii? :lol: :mrgreen: ;)

A tak na marginesie, to wydaje mi się, że symbol baterii w pionie wygląda lepiej.
I zajmuje mniej miejsca na belce
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Dodałem baterię do czujnika temperatury i wilgotności, ale niestety żeby to zrobić musiałem go trochę poprzestawiać, dlatego też nie zdziwcie się, że trochę się zmieni układ, przy okazji też podzielcie się opinią odnośnie tego nowego układu, oraz czy u każdego z was wszystko jest dobrze widoczne.
Możecie też dać znać, w jakich rodzajach kanałów przydałaby się wam ta informacja na już (ze względu na to, że z nich już korzystacie używając baterii). Docelowo oczywiście wsparcie trafi do wszystkich kanałów, ale musimy to zrobić stopniowo :)

Link do aplikacji ten sam co w głównym poście: https://drive.google.com/file/d/1P-QliO ... sp=sharing

Return to “Android”