[A] Wersja 24.11 -> 24.12

Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Hmm, jedyna zmiana to wilgotność i temperatura jest w dwóch wierszach ale ikonki baterii dalej brak.

Zmiana sposobu wyświetlania w dwóch wierszach to zmiana na NIE!. Czy ikony baterii nie można dać w pionie z prawej strony nad zielonym kółkiem?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Ocenianie czy coś pasuje jest przyjemne gdy patrzy się na swój telefon ze swoimi ustawieniami, jednak należy wziąć pod uwagę, że tych konfiguracji jest mnóstwo i w każdej musi to być czytelne.. Poniżej wrzucam dwa dość skrajne ustawienia i to dla dość sporych wielkości ekranów, a dochodzą przecież jeszcze węższe urządzenia i mniejsze.
Przeniesienie ikony baterii nad kropke nie jest możliwe z tego względu, że przy najwęższej belce zwyczajnie ona się tam nie zmieści, po z tym i tak zostaje wykrzyknik który może się tam pojawić.
Zmniejszając ikonki mogę jeszcze zostawić wilgotność i temperaturę obok siebie dla średniej wielkości belki, ale przy największej nie mam pojęcia jak to tam upchać.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

mipolansk wrote: Fri Nov 08, 2024 1:16 pm Ocenianie czy coś pasuje jest przyjemne gdy patrzy się na swój telefon ze swoimi ustawieniami, jednak należy wziąć pod uwagę, że tych konfiguracji jest mnóstwo i w każdej musi to być czytelne.
Oczywiście, to jasna sprawa.
mipolansk wrote: Fri Nov 08, 2024 1:16 pm Poniżej wrzucam dwa dość skrajne ustawienia i to dla dość sporych wielkości ekranów, a dochodzą przecież jeszcze węższe urządzenia i mniejsze.
Przeniesienie ikony baterii nad kropke nie jest możliwe z tego względu, że przy najwęższej belce zwyczajnie ona się tam nie zmieści, po z tym i tak zostaje wykrzyknik który może się tam pojawić.
I ten argument w 100% przyjmuję jako zasadny.
mipolansk wrote: Fri Nov 08, 2024 1:16 pm Zmniejszając ikonki mogę jeszcze zostawić wilgotność i temperaturę obok siebie dla średniej wielkości belki, ale przy największej nie mam pojęcia jak to tam upchać.
Zastanawiam się w takiej sytuacji, czy ta ikona baterii nie powinna być tylko w szczegółach kanału? Tylko nie każdy kanał ma szczegóły, ale podobno każdy kanał ma mieć widok szczegółowy.

Natomiast na S24 nie pokazuje mi się wcale ikonka baterii na kanale T/H.
Last edited by Robert Błaszczak on Fri Nov 08, 2024 1:26 pm, edited 1 time in total.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

mipolansk wrote: Fri Nov 08, 2024 12:50 pm Dodałem baterię do czujnika temperatury i wilgotności, ale niestety żeby to zrobić musiałem go trochę poprzestawiać, dlatego też nie zdziwcie się, że trochę się zmieni układ, przy okazji też podzielcie się opinią odnośnie tego nowego układu, oraz czy u każdego z was wszystko jest dobrze widoczne.
Możecie też dać znać, w jakich rodzajach kanałów przydałaby się wam ta informacja na już (ze względu na to, że z nich już korzystacie używając baterii). Docelowo oczywiście wsparcie trafi do wszystkich kanałów, ale musimy to zrobić stopniowo :)

Link do aplikacji ten sam co w głównym poście: https://drive.google.com/file/d/1P-QliO ... sp=sharing
Ten pomysł Roberta mi się podoba, żeby bateryjkę zrobić w pionie a trójkąt ostrzegawczy po lewej stronie zaraz przy bateryjce wówczas. To tak na zasadzie że nie jest źle (a nawet bardzo dobrze) ale jeżeli szukamy dziury w całym i mamy na siłę się doczepiać do czegoś to ja na tak.
YoMan

Robert Błaszczak wrote: Fri Nov 08, 2024 11:22 am
Czyżbyś sugerował, że Zespół Supli 5 lat zastanawiał się, po której stronie ma być ikonka baterii? :lol: :mrgreen: ;)
Jak ma być dobrze tu musi swój czas zająć :lol:
YoMan

mipolansk wrote: Fri Nov 08, 2024 1:16 pm Ocenianie czy coś pasuje jest przyjemne gdy patrzy się na swój telefon ze swoimi ustawieniami, jednak należy wziąć pod uwagę, że tych konfiguracji jest mnóstwo i w każdej musi to być czytelne.. Poniżej wrzucam dwa dość skrajne ustawienia i to dla dość sporych wielkości ekranów, a dochodzą przecież jeszcze węższe urządzenia i mniejsze.
Zmniejszając ikonki mogę jeszcze zostawić wilgotność i temperaturę obok siebie dla średniej wielkości belki, ale przy największej nie mam pojęcia jak to tam upchać.
Nieeeee ... Michał, plis, tylko nie w dwóch wierszach ... wszyscy prosimy od dawna o zmniejszenie belek a one się jeszcze powiekszą
YoMan

Robert Błaszczak wrote: Fri Nov 08, 2024 1:24 pm
Zastanawiam się w takiej sytuacji, czy ta ikona baterii nie powinna być tylko w szczegółach kanału? Tylko nie każdy kanał ma szczegóły, ale podobno każdy kanał ma mieć widok szczegółowy.
W szczegółach już masz procenciki. Myślę, że tu chodzi o dołożenie informacji czytelnej od razu bez klikania i uważam, że jest super. Nawet gdyby miało się nie mieścić to ikonka (kropka) wielkości kilku piskeli zmieniająca kolor zielony-pomarańczowy-czerwony już by była ok
YoMan

YoMan wrote: Fri Nov 08, 2024 1:28 pm Nieeeee ... Michał, plis, tylko nie w dwóch wierszach ... wszyscy prosimy od dawna o zmniejszenie belek a one się jeszcze powiekszą
Ale ja nie ruszam wielkości belek, one są jak były.
YoMan

mipolansk wrote: Fri Nov 08, 2024 1:34 pm
YoMan wrote: Fri Nov 08, 2024 1:28 pm Nieeeee ... Michał, plis, tylko nie w dwóch wierszach ... wszyscy prosimy od dawna o zmniejszenie belek a one się jeszcze powiekszą
Ale ja nie ruszam wielkości belek, one są jak były.
dynamicznnie ustala sie rozmiar w zaleznosci od rozdzielczosci ekranu?
YoMan

Robert Błaszczak wrote: Fri Nov 08, 2024 1:24 pm Natomiast na S24 nie pokazuje mi się wcale ikonka baterii na kanale T/H.
A co to za urządzenie?

Return to “Android”