Zaproszenie do testów Auraton/Supla

QLQ

[email protected] wrote: Sat Nov 09, 2024 11:27 pm
QLQ wrote: Sat Nov 09, 2024 6:43 pm
QLQ wrote: Sat Nov 09, 2024 5:28 pm Dziś pojawił się problem.
Reset bramki do fabrycznych .
Reset glowicy do fabrycznych.
I teraz jak na filmie . Po symulacji zamknięcia pokrywy powinna zacząć kalibracje a się dzieje to co widać.
https://drive.google.com/file/d/1Z0ziRW ... p=drivesdk
.
Na filmiku nie jest aparowana z bramką. Ale w wer jak wcześniej ją sparuję jest to samo
Edit
@[email protected]
Problem głowicy się rozwiązał:
Wypadło z niej to :
.
20241109_194111.jpg
.
Czy tu brakuje tylko tego elementu z poprzedniej foty czy też tego drugiego ze znakiem zapytania?
20241109_194632.jpg.

Ogólnie rzecz biorąc wydłubała to bateria podczas wkładania.
Zamontuj najpierw ją na zawór, żeby mogła się skalibrować. Ze zdjęć nie widać niestety, co odpadło. Przyślij głowicę do serwisu. Naprawimy ją i niezwłocznie odeślemy sprawną.
Wiem, że glowica ma być na grzejnika aby mogła się skalibrować. Filmik był poglądowy aby było widać co się dzieje.
Prześlę niezwłocznie do serwisu.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
[email protected]
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times

QLQ wrote: Sat Nov 09, 2024 6:43 pm
QLQ wrote: Sat Nov 09, 2024 5:28 pm Dziś pojawił się problem.
Reset bramki do fabrycznych .
Reset glowicy do fabrycznych.
I teraz jak na filmie . Po symulacji zamknięcia pokrywy powinna zacząć kalibracje a się dzieje to co widać.
https://drive.google.com/file/d/1Z0ziRW ... p=drivesdk
.
Na filmiku nie jest aparowana z bramką. Ale w wer jak wcześniej ją sparuję jest to samo
Edit
@[email protected]
Problem głowicy się rozwiązał:
Wypadło z niej to :
.
20241109_194111.jpg
.
Czy tu brakuje tylko tego elementu z poprzedniej foty czy też tego drugiego ze znakiem zapytania?
20241109_194632.jpg.

Ogólnie rzecz biorąc wydłubała to bateria podczas wkładania.
W 99% przypadkach elementy „wypadają” przy braku ostrożności przy otwieraniu klapki śrubokrętem. Należy to robić ostrożnie i z wyczuciem. Postaramy się naprawić.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Karol P wrote: Sat Nov 09, 2024 6:20 pm 1. Przy próbie dodania termometru głównego do Floor Heating Controller #1 przy zapisie pojawia się błąd:
You cannot change the following config keys: auxThermometerChannelId, auxThermometerType
Wygląda na to, że tu jest błąd w interfejsie użytkownika. Ten ten termometr powinien być niewybieralny ponieważ tak zdecydowało urządzenie. Jest to termometr (domyślnie) wody, który urządzenie na stałe wykorzystuje jako aux.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Karol P

"Teraz zauważyłem, że chciałeś jako termometr główny dodać „Termometr z Floor Heating Controller” - stąd ten błąd. Listwa nie ma żadnego termometru. Ma tylko termometr mierzący temperaturę wody w instalacji - zabezpieczenie przed przegrzaniem podłogi i to tylko wtedy, gdy dodatkowo dokupisz taki czujnik, bo w zestawie go nie ma. Jako główny termometr musisz podać albo czujnik TS, albo regulator HM."

Nie ma innej opcji wyboru, w Termometr główny, widzę tylko „Termometr z Floor Heating Controller”.
"Jako główny termometr musisz podać albo czujnik TS, albo regulator HM" - jak to zrobić?. W liście Termostatów nadrzędnych widzę pozostałe Floor HC 2-8. Może nie sparowały się wszystkie urządzenia i czujniki z tej listwy i trzeba ją usunąć i dodać jeszcze raz?

Jeszcze raz dziękuję za szybko odpowiedź.
kp
pzygmunt

Termostat nadrzędny pozwala na połączenie wielu termostatów w jeden i nie ma to związku z mierzeniem temperatury.
Na liście urządzeń w cloud musisz mieć Heat Monitor lub Temperature Sensor. Jeśli masz przynajmniej jedno z tych urządzeń, a nie widzisz go w cloud to musisz spróbować jeszcze raz sparować z Box-em. Jeśli nie masz takich urządzeń to bez dokupienia jednego z ich się nie obejdzie.
Karol P

Łącznie mam 10 Heat Monitorów. Dopiero teraz załapałem, że każdy HM trzeba oddzielenie sprować z Boxem (przytrzymać 3s dwa przyciski).
Dziękuję za pomoc.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
[email protected]
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times

Karol P wrote: Sun Nov 10, 2024 1:21 pm Łącznie mam 10 Heat Monitorów. Dopiero teraz załapałem, że każdy HM trzeba oddzielenie sprować z Boxem (przytrzymać 3s dwa przyciski).
Dziękuję za pomoc.
Musisz przypisać po kolei wszystkie Heat Monitory i najlepiej za każdym razem odpowiednio nazywać je w cloudzie, bo przypisując je wszystkie na raz nie nazywając ich - trudno się później połapać, który jest który, bo defaultowo wszystkie nazwane są jako „Heat Monitor” i różnią się tylko nr Id. Następnie dla każdej strefy musisz zaznaczyć odpowiadający danej strefie HM jako „Termometr główny” i jako „Termostat nadrzędny”. Pozostaje tylko ustawić dla każdej ze stref w zakładce „Zachowanie” „Przełącznik źródła ciepła lub chłodu” jako kanał pieca listwy, która połączona jest przewodem z piecem.
Karol P

Dziękuję. Zrobione. Teraz to wydaje się banalne. U sąsiada ogarnę to szybciej. :)
Teraz dostosowuję hamonogramy.
Widzę też, że jest sporo możliwości w "Reakcjach".
pzygmunt

Możesz też zintegrować ogrzewanie z Google Home i Alexą.
Mmof
Has thanked: 34 times
Been thanked: 4 times

Już pytałem o to ale nie otrzymałem odpowiedzi chyba że ją przeoczyłem czy będzie opcja wyłączenia PID w RC bo raczej wolał bym używać jej 0/1 ?
Zapraszam na Facebook do wspólnej pomocy mniej zawansowanym użytkownikom Supla.
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton

Return to “Nowości”