Błąd termometru
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/918Kosiara00 wrote: Wed Nov 06, 2024 7:47 pm Też posiadam ten błąd jednak przy próbie dodania wyskakuje mi błąd i nie można dodać Termometra Głownego.
Co w tej sytuacji zrobić? Może jednak coś źle dodaje?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Kosiara00
Czyli pozostaje czekać aż ticket będzie rozwiązany
.
-
pzygmunt
-
Kosiara00
Przeczytałem co tan napisałeś, i tak właściwie co z tego wynika?
- Bo chcąc dodać jako Termometr Główny -> Floor Heating Controller mamy błąd.
- Aby nie mieć "Błąd termometru" muszę ustawić termometr główny, którego nie mogę.
- W wątku jaki podałeś, piszesz że jest to błąd po stornie UI, co teraz? (Bo ticket na git został zamknięty)
Tak naprawdę nie wiem co ma na celu termometr główny (zamiast czytania temperatury z Heat Monitora), czy on czyta temperaturę otrzymaną z danego Heat Monitora?
- Bo chcąc dodać jako Termometr Główny -> Floor Heating Controller mamy błąd.
- Aby nie mieć "Błąd termometru" muszę ustawić termometr główny, którego nie mogę.
- W wątku jaki podałeś, piszesz że jest to błąd po stornie UI, co teraz? (Bo ticket na git został zamknięty)
Tak naprawdę nie wiem co ma na celu termometr główny (zamiast czytania temperatury z Heat Monitora), czy on czyta temperaturę otrzymaną z danego Heat Monitora?
-
pzygmunt
Tak. Interfejs użytkownika nie powinien pozwalać na wybór z listy termometru z THC, który fabrycznie ma inne zadanie. Domyślnie mierzy temperaturę wody lub podłogi. Nie mierzy temperatury otoczenia.Kosiara00 wrote: Sun Nov 10, 2024 1:09 pm - Bo chcąc dodać jako Termometr Główny -> Floor Heating Controller mamy błąd.
Listwa musi wiedzieć jaka jest temperatura powietrza w ogrzewanym pomieszczeniu. Do tego potrzebujesz jakiś termometr ale nie ten z FHC bo on ma inne zadanie.Kosiara00 wrote: Sun Nov 10, 2024 1:09 pm - Aby nie mieć "Błąd termometru" muszę ustawić termometr główny, którego nie mogę.
Potrzebujesz jeszcze jedno urządzenie. Temperature Sensor lub Heat Monitor.Kosiara00 wrote: Sun Nov 10, 2024 1:09 pm Tak naprawdę nie wiem co ma na celu termometr główny (zamiast czytania temperatury z Heat Monitora), czy on czyta temperaturę otrzymaną z danego Heat Monitora?
-
Kosiara00
Okej, wszystko już jasne.
Trzeba było jeszcze sparować każdy Heat Controller z AURATON Box, błędnym założeniem było że parując listwę od ogrzewania mam sparowane też wszystkie sterowniki z nią powiązane.
Tylko jedni pytanie, bo w aplikacji supli jest to zdublowane, mam po dwa wpisy jeden to kontroler z listwy a drugi to Heat Controller z pokojów. Czy można to jakoś ukryć żeby było tylko po jednym?
Trzeba było jeszcze sparować każdy Heat Controller z AURATON Box, błędnym założeniem było że parując listwę od ogrzewania mam sparowane też wszystkie sterowniki z nią powiązane.
Tylko jedni pytanie, bo w aplikacji supli jest to zdublowane, mam po dwa wpisy jeden to kontroler z listwy a drugi to Heat Controller z pokojów. Czy można to jakoś ukryć żeby było tylko po jednym?
-
Kosiara00
Wyświetla się to i to, jak chciałem ukryć to ukrywa oba.
Wygląda to tak(Dopisek L to Heating Controller, a bez to Heat Monitor): A sam widok w chmurze tak:
Wygląda to tak(Dopisek L to Heating Controller, a bez to Heat Monitor): A sam widok w chmurze tak:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
OK czyli Heat Monitor.
Zasada jest taka, że przy tym kanale z FHC, który odpowiada za grzanie danego pomieszczenia ustawiasz termometr główny z Heat Monitora, który w tym pomieszczeniu został umieszczony. Następnie ustawiasz tam też termostat nadrzędny wskazując termostat z Heat Monitora z którego wskazywałeś termometr. Wtedy nie będziesz widział termostatów x2 tylko x1.
Zasada jest taka, że przy tym kanale z FHC, który odpowiada za grzanie danego pomieszczenia ustawiasz termometr główny z Heat Monitora, który w tym pomieszczeniu został umieszczony. Następnie ustawiasz tam też termostat nadrzędny wskazując termostat z Heat Monitora z którego wskazywałeś termometr. Wtedy nie będziesz widział termostatów x2 tylko x1.