Rozłącza heater controler

Studzien

Witam mam taki problem, u klienta zamontowałem heat monitor heater controller i radiator controller. Problem pojawia sie w tedy kiedy ustawie w rekacjach heat monitora zrodło ciepła jako heater controller i tak samo ustawie w radiator controler w tedy rozłącza heater controler , swieci w supli na czerwono. Wystarczy że że w głowicy usunę reakcje i wszysko wraca do normy. Dodam jeszcze że na moim testwym zestawie wszystko działa tak jak pwinno, albo mi załacza heat monitor albo radiator controller
Próbowalismy z panem waldkiem z auratona to jakoś ogarnąć ale wydaje się że jest jakiś problem z softem supli.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

W reakcjach ?
Masz bramkę produkcyjną ? Jaką wersję softu w niej masz ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Studzien

Bramka produkcyjna jest u klienta a ja mam testową i na mojej wszystko działa tak jak powinno. Wersja opr. Bramki produkcyjnej to 24.10.06
pzygmunt

Proponuję zacząć od aktualizacji tej bramki do wersji 24.11. Abym mógł udostępnić aktualizację to potrzebuję otrzymać na priv-a adres email konta cloud klienta. Doprecyzuj też proszę o co chodzi z "Reakcjami". Pytam ponieważ przekaźnik źródła ciepła wskazuje się w sekcji "Zachowanie", a nie w reakcjach.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Studzien wrote: Thu Nov 14, 2024 12:08 pm Witam mam taki problem, u klienta zamontowałem heat monitor heater controller i radiator controller. Problem pojawia sie w tedy kiedy ustawie w rekacjach heat monitora zrodło ciepła jako heater controller i tak samo ustawie w radiator controler w tedy rozłącza heater controler , swieci w supli na czerwono. Wystarczy że że w głowicy usunę reakcje i wszysko wraca do normy. Dodam jeszcze że na moim testwym zestawie wszystko działa tak jak pwinno, albo mi załacza heat monitor albo radiator controller
Próbowalismy z panem waldkiem z auratona to jakoś ogarnąć ale wydaje się że jest jakiś problem z softem supli.
To jest celowe zachowanie.
HC może działać jako termostat, który samodzielnie steruje swoim wyjściem LUB jako włącznik pieca dla innego termostatu.
Gdy ustawi się w HM włącznik źródła ciepła na HC, to termostat HC robi się offline (a dokładniej jest to stan "online, ale niedostępny" - tylko czekamy na aktualizację Clouda i apek, które ten stan poprawnie pokażą)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Studzien

Tylko że HC wtedy sie losowo załacza i wyłacza.
klew

Studzien wrote: Mon Nov 18, 2024 7:44 am Tylko że HC wtedy sie losowo załacza i wyłacza.
Masz na myśli włączanie/wyłączanie zasilania HC, czy włączanie/wyłączanie przekaźnika (sygnał grzewczy) HC?
Studzien

Chodzi o przekaznik załacza sie i rozłącza kiedy mu pasuje l
pzygmunt

Na jakiej podstawie stwierdzasz, że załącza się kiedy mu pasuje ?
klew

Jeśli HC ustawisz jako "włącznik źródła ciepła" dla Głowicy RC, to przekaźnik w HC będzie się załączał, gdy głowica otworzy się powyżej 0% i zgłosi "grzanie".
Natomiast wyłączy się, gdy Głowica wróci do 0%.

Oczywiście dla większej ilości Głowic to będzie działało tak, że przynajmniej jedna musi zgłaszać grzanie, aby przekaźnik się włączał.

Jeśli tutaj działa coś inaczej, to opisz dokładnie co się dzieje. Jeśli jest tam jakiś problem, to go poprawimy :).
Jaką wersję softu masz na Boxie?

Return to “AURATON Heater Controller”