Cześć
Sterownik Diw -01 działał bez zarzutu rok, teraz jest problem, że się rozłącza. Wersja oprogramowania na nim to 2. 8.53 zasięg 70%
Mam kilka innych sterowników, z starszą wersją oprogramowania i działają bez zarzuto kilka lat. Ten jak padnie to nie potrafi się na nowo połączyć. Reset zasilania pomaga ale za dwa dni jest znowu to samo. Co jest tego przyczyną ? Nic nie było grzebane w Internecie ani w samej supli po prostu sobie to funkcjonowało.
Sterownik się rozłącza.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Najczęściej przyczyną jest domowa sieć wifi.Utiliti.pro wrote: Tue Nov 19, 2024 4:37 pm Cześć
Sterownik Diw -01 działał bez zarzutu rok, teraz jest problem, że się rozłącza. Wersja oprogramowania na nim to 2. 8.53 zasięg 70%
Mam kilka innych sterowników, z starszą wersją oprogramowania i działają bez zarzuto kilka lat. Ten jak padnie to nie potrafi się na nowo połączyć. Reset zasilania pomaga ale za dwa dni jest znowu to samo. Co jest tego przyczyną ? Nic nie było grzebane w Internecie ani w samej supli po prostu sobie to funkcjonowało.
Podstawowe routery mają mocno ograniczoną ilość klientów wifi i zbliżanie się do tej wartości powoduje tego typu dziwne problemy.
Także zacząłbym od sprawdzenia na routerze ile jest urządzeń podłączonych, oraz poszukanie czy producent w dokumentacji podaje limit.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Utiliti.pro
Mam od kilku lat zamontowane UniFi lite, tylko to urządzenie rozgłasza mi wi-fi w domu. Wczoraj zresetowałem zasilanie sterownik wstał. Przed chwilą chciałem wyłączyć światło i znów jest na czerwono. Przy resecie zasilania, połączyłem się ze sterownikiem zalogowałem do niego i zrobiłem update. Dalej ten sam problem. Nie rozumiem tego bo nic od bardzo długiego czasu nie było ruszane z siecią wi-fi, ani też nie doszedł dodatkowy sterownik, czy jakieś urządzenia korzystające z wi-fi.