Zaproszenie do testów Auraton/Supla

flowerek

Czy można do 1 konta supla podpiąć 2 bramki auraton box?
Chodzi mi o problem z zasięgiem po 868 (mam folie na stropach pod rurkami podłogówki i obcina mi to i wifi i 868. Termostat auratona traci zasieg do bramki gdy jest na poddaszu).
Auraton nie ma w ofercie repeatera 868 więc wymyśliłem że może 2 bramki po 1 na kondygnacje będą rozwiązaniem.
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Możesz ale urządzenia mogą być ze sobą wiązane (np. termostat nadrzędny, termometr itd) tylko w obrębie jeden bramki tak więc odpowiednio musisz sobie sprawować urządzenia.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
flowerek

Ok. A w takim razie przy 2 bramkach musiałbym tez mieć 2 moduły do sterowania kotłem. Bo każdy będzie działał tylko w ramach swojej bramki?
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

robertklepacki94 wrote: Wed Nov 06, 2024 8:46 pm
pzygmunt wrote: Wed Nov 06, 2024 8:28 pm Są w tej samej lokalizacji ?
Tak w tej samej aplikacji i tej samej lokalizacji, ale już wiem co chyba jest przyczyną. Jak jedną przywróciłem do ustawień fabrycznych i nie zmieniłem nazwy w Cloud to się pokazał kafelek lista i jest w niej tylko ten z nie zmienioną nazwą.
Mam teraz w zasadzie do HM przypisane 3 sztuki RC i wszystkie reagują na zmianę temperatury.
Po wpisaniu z palca fabrycznej nazwy niestety dalej się nie pokazują.
Jutro mogę spróbować przywrócić drugą sztukę.
Czy mógłbyś podać id kanału HM, dla którego nie widać Listy zależnych termostatów? Oraz ID tych termostatów?
Zgodnie z wczesniejszymi wiadomościami, sprawdzimy to na Twoim koncie, tylko podaj proszę te powyższe informacje.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

klew wrote: Thu Nov 21, 2024 9:08 am
robertklepacki94 wrote: Wed Nov 06, 2024 8:46 pm
pzygmunt wrote: Wed Nov 06, 2024 8:28 pm Są w tej samej lokalizacji ?
Tak w tej samej aplikacji i tej samej lokalizacji, ale już wiem co chyba jest przyczyną. Jak jedną przywróciłem do ustawień fabrycznych i nie zmieniłem nazwy w Cloud to się pokazał kafelek lista i jest w niej tylko ten z nie zmienioną nazwą.
Mam teraz w zasadzie do HM przypisane 3 sztuki RC i wszystkie reagują na zmianę temperatury.
Po wpisaniu z palca fabrycznej nazwy niestety dalej się nie pokazują.
Jutro mogę spróbować przywrócić drugą sztukę.
Czy mógłbyś podać id kanału HM, dla którego nie widać Listy zależnych termostatów? Oraz ID tych termostatów?
Zgodnie z wczesniejszymi wiadomościami, sprawdzimy to na Twoim koncie, tylko podaj proszę te powyższe informacje.
Wysłałem do ciebie na Priv :)
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
klew

flowerek wrote: Wed Nov 20, 2024 10:30 pm Ok. A w takim razie przy 2 bramkach musiałbym tez mieć 2 moduły do sterowania kotłem. Bo każdy będzie działał tylko w ramach swojej bramki?
Obecnie tak.
Mmof
Has thanked: 34 times
Been thanked: 4 times

Dzisiaj miałem taki przypadek że HC rozłączyło się z bramką i nie grzało w App było rozłączone a węzeł mostu jest 64% ale mimo to urządzenia są skojarzone ze sobą lokalnie przed dodaniem do Bramki a pomimo tego HC było wyłączone.
Zapraszam na Facebook do wspólnej pomocy mniej zawansowanym użytkownikom Supla.
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
klew

Mmof wrote: Fri Nov 22, 2024 6:51 am Dzisiaj miałem taki przypadek że HC rozłączyło się z bramką i nie grzało w App było rozłączone a węzeł mostu jest 64% ale mimo to urządzenia są skojarzone ze sobą lokalnie przed dodaniem do Bramki a pomimo tego HC było wyłączone.
Komunikacja lokalna z tego co wiem, działa tylko gdy oba urządzenia stracą połączenie z bramką. Bo oba muszą przejść na komunikację awaryjną.
klew

Mmof wrote: Fri Nov 22, 2024 6:51 am Dzisiaj miałem taki przypadek że HC rozłączyło się z bramką i nie grzało w App było rozłączone a węzeł mostu jest 64% ale mimo to urządzenia są skojarzone ze sobą lokalnie przed dodaniem do Bramki a pomimo tego HC było wyłączone.
Jednak to działa inaczej :). Tylko FS i FSV (czujnik zalania i zawór) tak działają. Reszta urządzeń powinna się skomunikować lokalnie.
Jakie urządzenie miałeś sparowane z HC ?
klew

robertklepacki94 wrote: Thu Nov 21, 2024 9:27 am Wysłałem do ciebie na Priv :)
Oba kanały RC podpięte do HM są ustawione w Cloud jako ukryte, więc serwer ich nie wysyła do apki, więc apka nie pokazuje ich na liście zależnych.

Przestaw widoczność kanałów, to się pojawią:
2024-11-22_12-00.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Nowości”