Sbw-02 +beninca bull 8om podłączenie

RMichal

Dzień dobry. Proszę o pomoc w podłączeniu beninca bull om +sbw-02. Wiem że już temat był przerabiani i znam schemat ale mam już jakieś wpięte przewody i mostki . Proszę o podpowiedź
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

viewtopic.php?p=73965#p73965

Mostek pomiędzy 24V i AUX już masz więc go pomijasz. Reszta jak na schemacie z linka.

Kluczowe jest co masz podłączone pod prawy AUX bo to wpłynie na to czy sygnalizacja otwartej bramy będzie działać prawidłowo. ?

PS. Przyznam, że "niezła" rzeźba z tej taśmy izolacyjnej.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
RMichal

Co do bałaganu w skrzynce też byłem zaskoczony po otworzeniu skrzynki🤔,przy centrali są jeszcze kable od fotokomórek, lampa sygnalizujaca,oświetlenie dodatkowe które działa po zmierzchu w czasie pracy napędu, panel od videodomofon którym można też uruchomić napęd. Sam nie wiem co tu jeszcze jest
RMichal

Te przewody idą do przekaznika, może on jest odpowiedzialny za to dadatkiwe oświetlenie.
Czy mogę podłączyć się zgodnie z schematem? Czy nie uszkodze czegoś?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Jeśli to jest podłączone do dodatkowego oświetlenia podejrzewam, że jest tam ustawiona funkcja sygnalizacji ruchu bramy. Światło miga jak brama jedzie, a po zatrzymaniu gaśnie. Zgadza się ?
RMichal

Tak światło ostrzegawcze miga, ale również działa oświetlenie po zmroku wzdłuż chodnika przez 2miniuty po zamknięciu bramy.
RMichal

Podłączyłem według schematu. Niestety nie widzę stanu bramy. Otwarta / zamknięta
pzygmunt

AUX masz ustawiony pod sygnalizację ruchu bramy i doświetlenie w nocy. Nie możesz zmienić sposobu działania bo utracisz dotychczasową funkcjonalność. W związku z powyższym powinieneś odłączyć IN1 od AUX i podłączyć dodatkowy kontaktron pod A1 i IN1.
RMichal

Dziękuję bardzo za pomoc.
RMichal

Mam jeszcze pytanie czy ten sbw-02 mogę wykorzystać do włączenia tego dodatkowego oświetlenia, które włącza się po zmroku kiedy brama się otwiera?

Return to “ZAMEL SBW-02”