STEROWNIK ŻALUZJI ZEWNETRZNYCH
-
pablobenio
Witam. W nowo budowanym domu chciałbym założyć sterowanie żaluzji zewnętrznych Czy jest już możliwość sterowania lamelami i ustawiania ich pod różnym kątem? Czytałem że trwają jakieś testy ... który sterownik zamontować aby w przyszłości sterować położeniem lameli?
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Sterowanie lamelami działa już w Supli od jakiegoś czasu. Możesz zastosować mSRW-01 (polecam) lub SRW-01.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Wsparcie dla żaluzji fasadowych już od dawna jest dostępne. Co do sterowników będzie pasował tu każdy z grupy SRW Zamela ale najlepiej wybrać mSRW-01 który posiada pomiar prądu przez co kalibracja jest dużo łatwiejsza.
Oczywiście napędy w żaluzjach muszą być sterowane przewodowo a nie bezprzewodowo.
Oczywiście napędy w żaluzjach muszą być sterowane przewodowo a nie bezprzewodowo.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
pablobenio
Faktycznie jestem do tyłu ...dawno mnie tu nie było
Myślałem o SRW-02M żeby nie pchać się w puszki instalacyjne tylko powiesić na listwie w garażu . Minus że trochę skrętek trzeba pociągnąć ..ale w nowym domu to nie problem. Nie znam tego sterownika ..będzie ok ?
-
Robert Błaszczak
Nigdy w życiu nawet nie myśl o podłączaniu przez skrętkę komputerową napięcia 230V. Jeśli już, to musisz pociągnąć od każdej rolety 4-żyłowy przewód instalacyjny przystosowany do napięcia 230V.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
pablobenio
No tak To jak już jesteśmy przy podstawach to jaki dokładnie będzie najlepszy przewód do takich instalacji linka,drut jaka grubość ? Odległość miedzy połączeniami ma znaczenie ?
-
Robert Błaszczak
Zastosuj YDYp 4x1mm2.
Odległość w przypadku standardowego domu nie będzie problematyczna dla tego przekroju. No chyba że budujesz dom o bokach 500 x 500 m
Odległość w przypadku standardowego domu nie będzie problematyczna dla tego przekroju. No chyba że budujesz dom o bokach 500 x 500 m
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
pablobenio
W sumie będę miał 5 żaluzji do starowania Czy jest różnica w aplikacji i w łatwości starowania jeśli zastosuje SRW-02M albo jak pisałeś np mSRW-01
-
Robert Błaszczak
W aplikacji i sposobie sterowania nie ma kompletnie żadnej różnicy. A na dodatek mam wrażenie, że przy obecnej cenie kabli taniej wyjdzie kupić mSRW.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
pablobenio
no niby tak kable nie tanie ale minus dopuszkowych sterowników że trzeba się do nich dostać aby je zaktualizować ... a tak na listwie to wszystko na wierzchu