Wemos d1 Mini
-
besix
Ja sonoffa pozbawiam kostek podłączeniowych ( i tak są marnej jakości ) lutuję przewody całą płytkę wkładam w dużą koszulkę termokurczliwą , w dnie głębokiej puszki małym wiertłem rowek na szerokość płytki i wchodzi bez problemu .
-
dudu
No to też jakieś rozwiązanie. Warto się zastanowić. Spróbuję z jednym z Sonoff który mam.
-
becON
- Has thanked: 1 time
Racja. Kostki są marne. To mój Basic po niedawnym dziwnym zdarzeniu. Chciałem wymienić czujnik od temperatury. Odłączyłem go od prądu, wziąłem go na stół, otwieram i widzę to:besix wrote: Tue Feb 27, 2018 6:09 pm Ja sonoffa pozbawiam kostek podłączeniowych ( i tak są marnej jakości ) lutuję przewody całą płytkę wkładam w dużą koszulkę termokurczliwą , w dnie głębokiej puszki małym wiertłem rowek na szerokość płytki i wchodzi bez problemu .
(osłona plastikowa na zdjęciu jest odwrotnie położona)
http://pokazywarka.pl/uutjbf/
Co najdziwniejsze to przed prawidłowym rozłączeniem urządzenie normalnie działało i nie słyszałem żadnego trzasku iskry. A to na zdjęciu powinno być słyszalne.
Po umyciu płytki rozcienczalnikiem nitro i zalutowaniu, nie tylko tej przerwy, urządzanie przestało działać.