[i] Wersja 24.12

mipolansk
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Wkrótce w Testflight pojawi się nowa wersja aplikacji. W tej wersji:
- Dodanie stanu baterii do urządzeń zasilanych bateryjnie. W porównaniu do Androida tutaj już wszystko powinno działać prawidłowo, ponieważ problem który znaleźliśmy przy robieniu tej funkcji dla Androida został w iOS rozwiązany (oczywiście wymagana aktualizacja softu urządzeń). Stan baterii pojawia się na liście. Możliwe ikony:
  • Jeżeli urządzenie nie podaje stanu baterii ale jest aktualnie zasilane z baterii Image
  • Dla urządzeń które posiadają baterię, ale aktualnie jest zasilane sieciowo Image
  • <= 10% Image
  • <= 25% Image
  • <= 50% Image
  • <= 75% Image
  • > 75% Image
- Dodanie konfigurowalnego poziomu alertu o niskim stanie baterii. W ustawieniach pojawiła się nowa opcja - "Sygnalizacja słabej baterii". Tam możecie ustawić poziom dla jakiego ma być wyświetlony komunikat o słabej baterii. Komunikat będzie wyświetlany zarówno dla urządzenia jak i urządzeń powiązanych. Dla przykładu, jeżeli termostat ma przypisany bateryjny czujnik temperatury i stan baterii spadnie poniżej zadanego poziomu, to na liście pojawi się czerwony wykrzyknik. Po jego kliknięciu otworzy się okienko z dokładniejszym opisem problemu.
- Dodanie możliwości podglądu zdjęcia licznika impulsów. Dla takiego licznika w detalach na górnym pasku po prawej stronie pojawi się ikona zdjęcia, po kliknięciu otworzy nowy widok ze zdjęciem licznika. Aby odświeżyć zdjęcie można użyć gestu odświeżania listy.
- Uzupełnienie brakujących tłumaczeń do języków (rumuński, ukraiński, słoweński, słowacki, portugalski, holenderski, węgierski, norweski, litewski, włoski, francuski, hiszpański, grecki, czeski)
- Naprawiliśmy problem z przyciskiem, który nie zawsze chce się pokazać przy bramach i garażach.
- Mam nadzieję, że również udało się rozwiązać problem migracją, który wcześniej na trochę zablokował tę wersję (wtedy jeszcze 24.11.02).
- W tej wersji ze względu na wspomniane problemy z migracją musiałem dokonać trochę zmian w logice tworzenia i modyfikacji kont, więc jak byście też tam zerknęli i kliknęli ze dwa razy po czym dali znać czy wszystko jest ok, to również byłbym bardzo wdzięczny :)

Zapraszam do testowania i dzielenia się uwagami :)
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

Aktualizacja zrobiona , coś nie tak z kanałami wilgotności i temperatury . To są kanały z moimi ikonami Tak to wygląda :
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mipolansk

Faktycznie, już szykuję poprawkę. Dzięki za zgłoszenie.
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

U mnie aktualizacja poszła od strzała.
Urządzenia beteryjne mam tylko od Auratona i przeklikałem wszytko, jest Ok :D
Zdjecie OCR też się fajnie wyświetla, fajnie też że odnośnik do konfiguracji w Cloud przenosi odrazu po zalogowaniu do podstrony urządzenia.
Mam 3 konta dodane i przełączanie pomiędzy nimi działa bardzo dobrze nie ma żadnych problemów z ikonami, czasem przełączania itd.

To tak na szybko :D

P.S wczoraj robiłem porządki na PC w screenshots,ach i jak porównałem jak apka wygladała w 20219r. a jak wygląda dziś to pełen szacun za tą prace dla wszystkich :D
A to pewnie jeszcze nie koniec dodatków i nowych funkcji :D :D
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
mipolansk

LukiSpajder wrote: Wed Dec 04, 2024 5:18 am Aktualizacja zrobiona , coś nie tak z kanałami wilgotności i temperatury . To są kanały z moimi ikonami Tak to wygląda :
Powinna być już dostępna wersja 24.12 (212). Daj znać jak to teraz u Ciebie wygląda.
LukiSpajder

mipolansk wrote: Wed Dec 04, 2024 9:57 am
LukiSpajder wrote: Wed Dec 04, 2024 5:18 am Aktualizacja zrobiona , coś nie tak z kanałami wilgotności i temperatury . To są kanały z moimi ikonami Tak to wygląda :
Powinna być już dostępna wersja 24.12 (212). Daj znać jak to teraz u Ciebie wygląda.

Teraz jest ok
Jedynie jak by można przesunąć wilgotność w prawo bo wchodzi na baterię

W termostacie też są mniejsze te cyfry od temperatury nastawionej ( chyba że tak było :-)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

LukiSpajder wrote: Wed Dec 04, 2024 10:58 am
Teraz jest ok
Jedynie jak by można przesunąć wilgotność w prawo bo wchodzi na baterię
w lewo ?? (ewentualnie "w to drugie prawo"? ;)
LukiSpajder wrote: Wed Dec 04, 2024 10:58 am W termostacie też są mniejsze te cyfry od temperatury nastawionej ( chyba że tak było :-)
Było i moim zdaniem bardzo dobrze było (i jest)
YoMan

LukiSpajder wrote: Wed Dec 04, 2024 10:58 am Jedynie jak by można przesunąć wilgotność w prawo bo wchodzi na baterię
Coś spróbuję podszlifować
LukiSpajder wrote: Wed Dec 04, 2024 10:58 am W termostacie też są mniejsze te cyfry od temperatury nastawionej ( chyba że tak było :-)
Tak było ;)
LukiSpajder

Tak tak w lewo 😁
A jeśli chodzi o termostat to też mi się to podoba 😁

Narazie Apka chodzi i to dość płynie 😁
kurus

Dla liczników są różne kropki, już wcześniej tak było..

Return to “iOS”