Supla sbw-02
-
elektrykbb
Witam, mam problem odnośnie napędu elbram. Sterownik podłączony (dodany zewnętrzny kontaktron na zamknięcie-działa), aplikacja działa bez zarzutu, dzwonienie też. Problem zaczyna się przy autozamykaniu, brama po określonym czasie zamyka się i po chwili znowu samoczynnie otwiera i znowu zamyka. Zauważyłem, iż na przycisku w cloud "zamknij" dzieje się to samo. Ktoś zna przyczynę?
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
A co masz w Cloud ustawione na przekaźniku od bramy ? jest tam opcja: Zamykaj automatycznie.
Druga sprawa, jak brama działała bez SBW? sama się zamykała? bo jeśli tak to musisz przestawić działanie samego sterownika bramy bo się gryzą
Druga sprawa, jak brama działała bez SBW? sama się zamykała? bo jeśli tak to musisz przestawić działanie samego sterownika bramy bo się gryzą
-
elektrykbb
Chodzi o sbw, właśnie tam jest ustawione autozamykanie i od tego zaczyna się problem, jak pisałem wyżej.
Bez autozamykania, wszystko działało bez problemu. Czasami problem z dzwonieniem (Wykryto zmianę konfiguracji celu. Akcja wyczyszczona.), nic nie było robione. Ale to nie problem, pewnie coś z serwerem.
Bez autozamykania, wszystko działało bez problemu. Czasami problem z dzwonieniem (Wykryto zmianę konfiguracji celu. Akcja wyczyszczona.), nic nie było robione. Ale to nie problem, pewnie coś z serwerem.
-
elektrykbb
Tak, oczywiście. Nie pisałbym i nie zawracał głowy. Zamyka (stan "ikona" zamknięta, otwiera "po chwili" pełne otwarcie i spowrotem, zamknięta. Robiłem koledze w spedycji, na tym się kończy, za dużo telefonów w ciągu tyg., że nie działa jak powinno. Nie znajdę odp. Poprostu ustawie autozamykanie w sterowniku bramy. Dzięki za odpowiedzi.