Supla sbw-02

elektrykbb

Witam, mam problem odnośnie napędu elbram. Sterownik podłączony (dodany zewnętrzny kontaktron na zamknięcie-działa), aplikacja działa bez zarzutu, dzwonienie też. Problem zaczyna się przy autozamykaniu, brama po określonym czasie zamyka się i po chwili znowu samoczynnie otwiera i znowu zamyka. Zauważyłem, iż na przycisku w cloud "zamknij" dzieje się to samo. Ktoś zna przyczynę?
[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

A co masz w Cloud ustawione na przekaźniku od bramy ? jest tam opcja: Zamykaj automatycznie.
Druga sprawa, jak brama działała bez SBW? sama się zamykała? bo jeśli tak to musisz przestawić działanie samego sterownika bramy bo się gryzą
elektrykbb

Chodzi o sbw, właśnie tam jest ustawione autozamykanie i od tego zaczyna się problem, jak pisałem wyżej.

Bez autozamykania, wszystko działało bez problemu. Czasami problem z dzwonieniem (Wykryto zmianę konfiguracji celu. Akcja wyczyszczona.), nic nie było robione. Ale to nie problem, pewnie coś z serwerem.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Czy stan otwarcia w aplikacji pogrywa się ze stanem otwarcia bramy ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
elektrykbb

Tak, oczywiście. Nie pisałbym i nie zawracał głowy. Zamyka (stan "ikona" zamknięta, otwiera "po chwili" pełne otwarcie i spowrotem, zamknięta. Robiłem koledze w spedycji, na tym się kończy, za dużo telefonów w ciągu tyg., że nie działa jak powinno. Nie znajdę odp. Poprostu ustawie autozamykanie w sterowniku bramy. Dzięki za odpowiedzi.

Return to “ZAMEL SBW-02”