SUPLA Scripts

kamaz8
Posts: 39
Joined: Fri Jun 30, 2017 12:03 pm

Tue Feb 27, 2018 7:33 pm

tak http bo z tego co zrozumiałem jak chciał bym lokalnie używać bez zielonych certyfikatów to w .env supla-docker na końcu trzeba dopisać SUPLA_PROTOCOL=http i tak zrobiłem
User avatar
fracz
Posts: 1603
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Feb 27, 2018 7:54 pm

Niestety, obecnie API wymaga komunikacji po SSL, więc jeśli chcesz używać skryptów musisz mieć SSL włączone w Cloudzie.

Issue do obserwowania: https://github.com/SUPLA/api-client-php/issues/8
User avatar
fracz
Posts: 1603
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Feb 27, 2018 9:00 pm

Mała aktualizacja v2.7.6 a w niej:
  • Możliwość przeglądania starszych logów a nie tylko pierwszej strony tak jak do tej pory
  • Usunięcie problemu z dostaniem się do powiadomienia które ma coś nie tak z konfiguracją, thanks to @Gucio2607 i @wojtas567
  • Wydłużenie maksymalnego opóźnienia akcji w scenie z 600 sekund (10 minut) do 32 000 000 sekund (nieco ponad rok), thanks to @puszkow
tijo
Posts: 147
Joined: Fri Dec 01, 2017 12:44 pm

Tue Feb 27, 2018 10:38 pm

Witam!!
Macie może gdzieś krok po kroku jak zainstalować Supla scripts na qnap?
User avatar
fracz
Posts: 1603
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Feb 27, 2018 11:25 pm

Na QNAP po zainstalowaniu Container Station instalacja dockerowa z konsoli powinna przejść bez większych problemów.
tijo
Posts: 147
Joined: Fri Dec 01, 2017 12:44 pm

Tue Feb 27, 2018 11:31 pm

[~] # git clone https://github.com/fracz/supla-scripts.git
git: error while loading shared libraries: libcharset.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
[~] #
tijo
Posts: 147
Joined: Fri Dec 01, 2017 12:44 pm

Wed Feb 28, 2018 8:58 am

dobra...poszło....

Jak mogę zmienić częstotliwość odświeżania pomiarów i zadziałania termostatu?

Temperaturę odczytuje poprawnie...a w termostatach nie przełącza z grzania w chłodzenie i na odwrót

Jak ręcznie wyłączę i ponownie włącze termostat to zrobi ustawienie zgodnie z zadaną regułą

Jednak przełącza....ale z 1,5 minut po spełnieniu warunku....w crontabie niby ma sprawdzać co 1min, Czy da się skrócić ten czas do 15s??
Dla jasności cloud i scripts w kontenerze na qnap
puszkow
Posts: 16
Joined: Sun Dec 17, 2017 3:27 pm

Wed Feb 28, 2018 4:19 pm

fracz wrote:
Tue Feb 27, 2018 9:00 pm
Mała aktualizacja v2.7.6 a w niej:
  • Wydłużenie maksymalnego opóźnienia akcji w scenie z 600 sekund (10 minut) do 32 000 000 sekund (nieco ponad rok), thanks to @puszkow
Dziękuję :) :D Fracz jesteś WIELKI :)
tijo
Posts: 147
Joined: Fri Dec 01, 2017 12:44 pm

Wed Feb 28, 2018 6:57 pm

puszkow wrote:
Wed Feb 28, 2018 4:19 pm
fracz wrote:
Tue Feb 27, 2018 9:00 pm
Mała aktualizacja v2.7.6 a w niej:
  • Wydłużenie maksymalnego opóźnienia akcji w scenie z 600 sekund (10 minut) do 32 000 000 sekund (nieco ponad rok), thanks to @puszkow
Dziękuję :) :D Fracz jesteś WIELKI :)
a co to opóźnienie w scenie?? nie jet to coś co mi zależy żeby było jak najkrócej??
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Feb 28, 2018 7:13 pm

tijo wrote:
Wed Feb 28, 2018 6:57 pm

a co to opóźnienie w scenie?? nie jet to coś co mi zależy żeby było jak najkrócej??
Odpalasz scenę teraz - wykonuje się za... rok
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Post Reply