Rozłącza heater controler

Studzien

Chodzi to że chce u klienta ustawić tak żeby HC był włączany przez HM i RC w zależności gdzie spadnie temeratura poniżej zadanej.problem polega na tym że gdy ustawie w HM i RC przełącznik żrodła ciepła HC to HC świeci na czerwono i przekaznik załacza sie losowo, tak sie dzieje na sofcie 24.10 po wgraniu softu 24.11 nie widać głowic w aplikacji. Na moim testowym zestawie działa wszystko w porządku.
Studzien

No i coś sie dzieje w temacie ?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Wkrótce będzie kilka poprawek dla Boxa, ale nie wiem na ile to będzie miało wpływ na to co opisałeś.

Po pierwsze, nie bardzo wiem jaką wersję softu masz na myśli. Mowa o sofcie na Auraton Box, apki, clouda, serwera?

Co to znaczy "włącza się losowo"? Może nagraj filmik, który to pokazuje.

Do tej pory mieliśmy jeszcze jedno zgłoszenie, że Głowic nie było widać w aplikacji i dotyczyło to przypadku, gdzie ktoś miał w Cloud ustawione "pokaż w urządzeniach klienckich" na "NIE". Jeśli mimo to kanałów Głowic nie widać, to podaj jeszcze z jakiego telefonu korzystasz oraz jaką masz wersję aplikacji Supla na telefonie.

Sprawdź konfigurację tych kanałów w Cloud (najlepiej wrzuć tutaj screeny).

Także sprawdź proszę powyższe tematy.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Jeśli kanałów nie widać pomimo, że nie są ukryte w cloud to podeślij adres email na priv-a. Połączymy się z Twoim kontem i sprawdzimy.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Studzien

Dzisiaj przez przypadek wychwyciłem taki problem.
Mam HT i RC które działają jako niezalezne termosty i załączają HC i teraz gdy HT i RC daja sygnał do grzania jest ok ale gdy obojetnie które urzadzenie daje sygnał do wyłączenia ogrzewania a drugie chce dalej grzać to HC na sekunde rozłącza przekaznik. Jest to dość problematyczne bo pwtedy np. Pompa ciepła wyłącza i uruchamia się z powrotem co zwiększa zużycie energii i jeszcze pare innych kwesti ale nie bede juz opisywał . Nie dało by się zrobić jakiejś zwłoki czasowej albo w inny sposub wyeliminować to zjawisko.
klew

Studzien wrote: Fri Dec 06, 2024 5:01 pm Dzisiaj przez przypadek wychwyciłem taki problem.
Mam HT i RC które działają jako niezalezne termosty i załączają HC i teraz gdy HT i RC daja sygnał do grzania jest ok ale gdy obojetnie które urzadzenie daje sygnał do wyłączenia ogrzewania a drugie chce dalej grzać to HC na sekunde rozłącza przekaznik. Jest to dość problematyczne bo pwtedy np. Pompa ciepła wyłącza i uruchamia się z powrotem co zwiększa zużycie energii i jeszcze pare innych kwesti ale nie bede juz opisywał . Nie dało by się zrobić jakiejś zwłoki czasowej albo w inny sposub wyeliminować to zjawisko.
Jaką masz wersję softu na boxie?
Studzien

24.11.04
klew

Studzien wrote: Fri Dec 06, 2024 9:42 pm24.11.04
W tej wersji były już odpowiednie poprawki i tak nie powinno się dziać.
Czy urządzenia masz też sprawowane ze sobą bezpośrednio, czy tylko z boxem?
Studzien

A jak powinno być prawidłowo ,bo już nie pamiętamjak to jest sparowane, to jest zainstalowane u klienta i wczoraj byłem u nieho i to zauważyłem.
Studzien

U mnie nie ma tego problemu bo mam tylko HM :D

Return to “AURATON Heater Controller”