problem ze zdalnym wejściem do routera

byniom
Been thanked: 1 time

Mam router tp-link archer mr200 i nie mogę zdalnie do niego wejść. Nie mówie o domenie tylko po jego zewnętrznym adresie. Wydaje mi się że wszystko zgodnie z tym co podaje Tp-link poustawiałem a nadal nie mogę otworzyć strony do zalogowania się. Karta sim jaką w nim mam to Aero. Ma ktoś pomysł jak się zdalnie zalogować ? .Resetowałem do ustawień fabrycznych i ponownie skonfigurowałm i tez nic nie daje
Duch__
Been thanked: 6 times

Aero to jedyne łącze że światem zewnętrznym?
byniom

taką kartę mam włożoną . Router jest normalnie na działce ale teraz mam go w domu bo kombinuję to ustawić żeby wchodzić zdalnie. Mam go teraz podpiętego pod kompa ale mam tez dostęp do neta z innego kompa i z innego internetu
Duch__
Been thanked: 6 times

Aero blokuje każdą próbę dostępu z zewnątrz. Bez publicznego IP i odblokowanych portów po stronie operatora (plus) nie ma szans. A plus nie chce odblokowywać portów. Ogólnie strata czasu.
byniom

Dzięki za odpowiedź
rokoshewsky

Skorzystaj z sieci OTVARTA http://www.otvarta.pl sprzedają dostęp mobilny z możliwością wykupienia stałego adresu publicznego z otwartymi portami. Korzystałem z ich usług wraz ze stałym publicznym IP przez kilka sezonów do zarzadzania zdalnie domem dopóki nie uzyskałem stałego dostępu do Internetu. Oni są MVNO w sieci Plusa zatem do analizy zasięgu trzeba posługiwać się mapą lokalizacji BTS'ów Plusa.

Pozdro
Jarek
wsosniak

byniom wrote: Sun Dec 08, 2024 8:14 am Mam router tp-link archer mr200 i nie mogę zdalnie do niego wejść. Nie mówie o domenie tylko po jego zewnętrznym adresie. Wydaje mi się że wszystko zgodnie z tym co podaje Tp-link poustawiałem a nadal nie mogę otworzyć strony do zalogowania się. Karta sim jaką w nim mam to Aero. Ma ktoś pomysł jak się zdalnie zalogować ? .Resetowałem do ustawień fabrycznych i ponownie skonfigurowałm i tez nic nie daje
ja mam mr400 i korzystam z TP-LINK CLOUD (na komorce , z aplikacji Tether , mam do niego dostep zdalny) . Nie wiem czy czy mr200 ma tez tą funkcjonalnosc , moze ma ? sprawdz.
Zaloguj sie do routera i w zakładce BASIC masz TP-LINK CLOUD (mam nadzieje ze mr200 to ma). jak jeszcze nie masz konta to załóz sobie , zaloguj sie z routera na to konto , a potem na komórce zainstaluj Tether i zaloguj sie na to samo konto
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

Potwierdzam można się zdalnie zalogować przez apke po założeniu konta
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
rokoshewsky

wsosniak wrote: Mon Dec 09, 2024 6:44 pm
Nie wiem czy czy mr200 ma tez tą funkcjonalnosc , moze ma ? sprawdz.
Na stronie mowia, ze MR200 tez ma zarzadanie przez cloud ale to tylko zarzadzanie samym routerem. Niema mozliwosci przekierowywania portów aby bezposrednio zarzadzac urzadzeniami lub wystawic jakies serwisy na portach.

Pozdro
Jarek
byniom

Założyłem to konto i się zalogowałem . Poustawiałem wszystko a i tak nie moge wejśc zdalnie do routera.

Return to “Pomoc”