Lokalizacje i kilku użytkowników
-
XnIcRaM
Mam w lokalizacji - 10 urządzeń. Mam też 3 użytkowników. Czy jest możliwość żeby jeden użytkownik (Ja) miał w aplikacji widoczne wszystkie urządzenia a pozostali użytkownicy tylko niektóre?
-
XnIcRaM
Pospieszyłem się z tym postem. Przepraszam można usunąć (ja chyba nie mam niestety takiej możliwości) Już wiem że urządzeń z jednej lokalizacji nie uda się oddzielnie udostępniać a już na pewno nie w aplikacji Supla.
-
Duch__
- Been thanked: 6 times
Możesz stworzyć drugą lokalizację i do niej wrzucić urządzenia które bedą mieli dostęp pozostali użytkownicy. W tej pierwszej daj urządzenia do których będziesz miał dostęp tylko ty. Przypisz tylko uprawnienia do lokalizacji dla poszczególnych osób.
-
XnIcRaM
A co jeśli mam 20 urządzeń, 5 lokalizacji i 6 użytkowników i każdy użytkownik ma mieć dostęp do innego zestawu urządzeń. Jedyną możliwość jaką ja widzę to każde urządzenie w innej lokalizacji no ale jeśli tak to jaki jest sens lokalizacji jeśli muszę mieć ich tyle samo co urządzeń?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
W Supli nie ma jako tako "uprawnień". Urządzenie można przypisać tylko do jednej lokalizacji ponieważ z natury rzeczy nie może być naraz np. w salonie i w kuchni. Jako, że identyfikatory dostępu wiąże się z lokalizacjami to daje to tylko namiastkę uprawnień.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
XnIcRaM
Widziałem że jest sporo tematów z problemem podobnym do mojego. Czy urządzenie nie może być w dwóch lokalizacjach jednocześnie też można polemizować bo na przykład mogę mieć lokalizację DOM i KUCHNIA i to co jest w kuchni jest w obydwu lokalizacjach... ale nie o to chodzi.
Niby jako takich uprawnień nie ma ale jeśli komuś poza mną udzielam dostępu do zainstalowanych urządzeń to jakby nie patrzeć daję mu uprawnienia do korzystania z nich.
Naprawdę nie widzicie problemu/potrzeby? Dla mnie i nie tylko bo mam też znajomych którym suplę poleciłem i pomogłem skonfigurować i też im brakuje możliwości przydzielania dostępu nie tylko na poziomie lokalizacji ale również na poziomie urządzenia.
Udostępniacie gdzieś informacje nad czym pracujecie czy czego można w przyszłości spodziewać się po Supli?
Niby jako takich uprawnień nie ma ale jeśli komuś poza mną udzielam dostępu do zainstalowanych urządzeń to jakby nie patrzeć daję mu uprawnienia do korzystania z nich.
Naprawdę nie widzicie problemu/potrzeby? Dla mnie i nie tylko bo mam też znajomych którym suplę poleciłem i pomogłem skonfigurować i też im brakuje możliwości przydzielania dostępu nie tylko na poziomie lokalizacji ale również na poziomie urządzenia.
Udostępniacie gdzieś informacje nad czym pracujecie czy czego można w przyszłości spodziewać się po Supli?
-
Duch__
- Been thanked: 6 times
Takie informacje regularnie się pojawiają nad czym pracują. Wnioski formalne o potrzebne funkcje możesz zgłaszać na forum. Jak odzew będzie duży to zespół supli na pewno pochyli czoła nad tematem. Tak było do tej pory.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Widzimy potrzebę.
Natomiast widzimy też inne rzeczy, które są potrzebniejsze z różnych względów.
Temat rozbudowy uprawnień pojawia się co jakiś czas. Ale na razie nie jest krytyczny, bo istniejące mechanizmy są wystarczające w większości przypadków.
Natomiast widzimy też inne rzeczy, które są potrzebniejsze z różnych względów.
Temat rozbudowy uprawnień pojawia się co jakiś czas. Ale na razie nie jest krytyczny, bo istniejące mechanizmy są wystarczające w większości przypadków.
Najlepsze suple dla Twojego domu